Seyhan Soylu, herkesin merak ettiği o sorunun yanıtını aradı!

featured

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Seyhan Soylu, güzellik merkezi sektörüne dair merak edilen soruların yanıtını aradı. Seyhan Soylu, bu akşam Instagram hesabından açtığı canlı yayında İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Kurtönal’ı konuk etti. Ayşe Kurtönal’a sektöre dair sorular yönelten Seyhan Soylu, Dilan Polat gibi sosyal medya fenomenlerinin nasıl poliklinik açabildiklerini ”Eğitim durumları ne?” diyerek sorguladı. İşte haberin detayları…

blank

Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki kara para aklama iddiaları ile gündeme gelen Seyhan Soylu, güzellik merkezleriyle ilgili sözleriyle de dikkat çekti. Seyhan Soylu, çektiği bir videoda ”Ayşe Aydın, güzellik merkezleriyle ilgili hiçbir çaba sarf etmeden mevcut olan konumunuzda ahkam kesmenizle ilgili size bir video çekeceğim.” dedi. ”Güzellik merkezi emekçileri bunu paylaşın çok ses getirecek.” diyen Seyhan Soylu, ”16.850 iş yeri ve 220 bin çalışanı olan güzellik merkezleri sizler hep kullanıldınız. Emekleriniz heba oldu. Ama biz Allah’ın izniyle bunu başardık. Artık insanlar semtlerindeki güzellik merkezlerine gitmeye başladı.” demişti.

Bu akşamki açtığı yayında İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Kurtönal’ı konuk eden Seyhan Soylu, sorduğu sorularla güzellik merkezi sektörüne dair merak edilen soruların yanıtını aradı. Emsal Doğan, Sevim Alan, Dilan Polat gibi güzellik merkezi açan fenomenler üzerinden örnek vererek sektöre dair sorular soran Seyhan Soylu, bakın hangi sorulara cevap aradı?

”FENOMENLERİN EĞİTİM DURUMU NEDİR Kİ POLİKLİNİK AÇIYORLAR?”

Emsal Doğan, Sevim Alan, Dilan Polat gibi güzellik merkezi açan fenomenlerin eğitim durumunu sorgulayan Seyhan Soylu, ”Bu arkadaşların eğitimi nedir ki poliklinik açıyorlar?” deyince Ayşe Kurtönal, ”Hiç bir poliklinik hekim olmadan açılamaz.” dedi. Ayşe Kurtönal, ”Şuanda açılan tüm salonlarda ustalık belgesi olmak zorunda.” dedi.

Seyhan Soylu, ”Bu bir aldatmaca, bu Sağlık Bakanlığı’nın boşluğundan istifade edilerek açılan bir, siz bir medikal doktorun epilasyon yaptığını gördünüz mü? Epilasyon eğitimi verdiğiniz kişiler sizden eğitim aldıktan sonra çalışıyor mu?” şeklinde konuştu. Seyhan Soylu, ”Hangi doktor, hangi dahiliye uzmanı epilasyon yapıyor? Ben hiç görmedim.” ifadelerini kullandı.

blank

GÜZELLİK MERKEZİ UZMANLARI EPİLASYON YAPAMAZ MI?

İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Kurtönal, ”Güzellik merkezi uzmanları epilasyon işlemi yaparken yakalanırsa suç işler. Alexsandra kullanmamız yasak ama tüm salonlarda bu yapılıyor. Bir doktor epilasyon yapmıyor.” dedi.

”KARA PARA AKLAMADAN 3 YILDA 100 ŞUBE SAHİBİ OLUNABİLİR Mİ?”

Dilan Polat hakkındaki kara para aklama iddialarının ardından MASAK, Polat çifti ve şirkeleri hakkında inceleme başlattı. Hazırlanan MASAK raporu ülkenin gündemine oturdu. Dilan Polat ve Engin Polat’ın şirketlerinde milyonlarca liralık şaibeli işlem yapıldığı tespit edildi ve çiftin tüm mal varlığına el kondu. Polat çiftinin lüks araçları da yediemine teslim edildi. Dilan Polat’ın lüks hayatının ve servetinin dikkat çekmesi üzerine güzellik merkezi sektöründeki kazancın ne kadar olduğu merak konusu olunca Seyhan Soylu, Ayşe Kurtönal’a ”Kara para aklama, naylon fatura olmadan bir insanın 3 yılda 100 tane şubesi olabilir mi?” dedi. Ayşe Kurtönal ise ”Sizin olabilir takipçi sayınız fazla” dedi.

Seyhan Soylu, herkesin merak ettiği o sorunun yanıtını aradı!