Son kar yağışından sonra barajlar dolup taşıyor! İSKİ’den vatandaşlara uyarı geldi

featured
service

Aybar kar fırtınası sonrası taşma noktasına gelen barajlar hakkında İSKİ açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yağışlar sonucunda, şehre su sağlayan barajların doluluk oranlarındaki artışa dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi; ” İstanbul‘da bugün itibariyle barajların ortalama doluluk oranı yüzde 85 civarındadır. Ancak bazı barajların eriyen kar ile birlikte tamamen dolması söz konusu olabilecektir” denildi.

İSKİ'den taşkın uyarısı: Dere yataklarından uzak durulması önem arz etmektedir

KAZANDERE VE ISTRANCA BARAJI TAMAMEN DOLDU

Yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Halihazırda, mevcut doluluk oranları ve yağan kar, birlikte değerlendirildiğinde; Ömerli, Büyükçekmece, Darlık, Pabuçdere, Elmalı ve Alibeyköy barajlarının maksimum seviyeye ulaşması öngörülmektedir. Kazandere ve Istrancalar da ise yüzde 100 seviyesine ulaşılmıştır.

İSKİ'den taşkın uyarısı: Dere yataklarından uzak durulması önem arz etmektedir

İSKİ ÖNLEMLERİ ALDI SIRA VATANDAŞTA

İdaremizce, İstanbul’un tüm dereleri taşkın riskine karşı periyodik olarak temizlenmekte ve akışa engel olabilecek katı atıklar dere yataklarından bertaraf edilmektedir. İSKİ’nin aldığı bu önlemlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da ilgili dere ve baraj havzalarında yaşanması muhtemel taşkınlara karşı tedbirli olması ve dere yataklarından uzak durması hususu önem arz etmektedir.”

#Aybar kar fırtınasına karşı alınan önlemleri yeterli buluyor musunuz? #AybarKarFırtınası | #kargeldi | #karyağıyor | #kartatili

— Haberler (@Haberler) March 11, 2022

Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul, Baraj, İSKİ, kar, Güncel, Haberler

Son kar yağışından sonra barajlar dolup taşıyor! İSKİ’den vatandaşlara uyarı geldi