Ankaragücü eski başkanı Muhammet Halük Ilıcan icralık oldu

featured
service

Deprem sonrası düzenlenen ‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyası yayınına katılan ve 5 milyon bağışta bulunduğunu açıklayan Ankaragücü eski başkanı Muhammet Halük Ilıcan icralık oldu.

HALKTV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre Çanakkale İcra Müdürlüğü’nde açılan dosyaya göre alacaklı konumdaki şirket Atılım Faktoring AŞ… Dosyaya göre, borcu tarafta ise iş insanı Muhammet Halük Ilıcan ile Cengizhan Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi şirketi yer aldı.

Alacaklı şirketin talebi doğrultusunda Çanakkale’de bulunan süt ve süt ürünleri fabrikası icradan satışa konuldu. 3 bin 662 metrekare alan üzerinde bulunan binada hem üretim bölümü hem de yönetim birimleri yer alıyor.

Tesisin değeri 22 milyon lira

Tesis için belirlenen bedel 21 milyon 807 bin TL. İcradan satış ihalesine katılmak isteyenler 4-11 Eylül tarihleri arasında teklif verebilecek. İlk ihalede alıcı çıkmaması halinde, ikinci ihale ekim ayı başında yapılacak.

Şirketin sahibi: “Ödemeyi yaptık”

İcra dosyasında borçlu olarak görünen Cengizhan Süt ve Süt Ürünleri’nin sahibi İsmail Aslan (26), borcu ödediklerini dosyanın da kapandığını söyledi. Aynı zamanda Beşiktaş’ın tribün liderlerinden biri olan Aslan, ödemenin yapıldığına dair ise herhangi bir belge paylaşmadı.

İcra satışa konulan tesisi Ilıcan aldı

HALK TV’nin konu ile ilgili telefonla ulaşmaya çalıştığı iş insanı Muhammet Halük Ilıcan ise bir yakını üzerinden dönüş yaptı. Bu kişi, icradan satışa konulan tesisi bir süre önce Ilıcan’ın aldığını söyledi. Anılan kişi de faktoring firmasına ödemenin yapıldığını öne sürdü. Ancak herhangi bir belge paylaşılmadı.

İcra müdürlüğü: “Yapılan bir ödeme yok”

Öte yandan icradan satışı yapan icra müdürlüğü yetkilisi ise Halktv.com.tr’ye “Dosyada, ödemenin yapıldığına dair bir evrak yok. Dosya halen açık. Tesis de icradan satışa konulmuş durumda. Teklifler de 4-11 Eylül arası alınacak” diye konuştu.

5 milyon TL bağışta bulunacağını açıklamıştı

Faktoring şirketinin icradan satış dosyasında ‘borçlu’ listesinde yer alan iş insanı Muhammet Halük Ilıcan, kısa bir süre MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün başkanlığını yapmıştı. Ilıcan, birkaç ay önce de 6 Şubat depremleri sonrası düzenlenen ‘Tek Yürek Türkiye’ kampanyasına 5 milyon lira bağış yaptığı haberleri ile gündeme gelmişti.

‘40 milyar liralık bağış sözü’ havada kalmıştı

Bilindiği gibi anılan kampanyaya ‘bağış’ sözü veren isimlerden bir bölümü ödemeyi yapmamıştı.

Ilıcan’ın anılan bağışı ilgili hesaba yatırıp yatırmadığı ise teyit edilemedi. Bilindiği gibi, ‘Tek Yürek Türkiye’ adındaki kampanyada söz verilen 115 milyar liranın 74 milyarı ilgili hesaplara yatırılmıştı.

Ankaragücü eski başkanı Muhammet Halük Ilıcan icralık oldu