TÜRKİYE EKONOMİSİNİ 6 AY SONRA BEKLEYEN TEHLİKE

featured
service

Panediminin, Türkiye’nin kırılgan ekonomisini ciddi derecede etkileyeceğini iddia eden Mahiroğlu, “Avrupa’da yüzde 10 daralan ekonomi 6 ay sonra Türkiye’ye yüzde 50 yansıyacak. Ciddi bir buhrana gireceğimizi görüyorum” açıklamasını yaptı…

Türkiye ve İngiltere’deki şirketleriyle; iki ülkenin tekstil sektöründe söz sahibi olan Mahiroğlu, salgın sürecinde yaşanan ekonomik durumu 9 şiddetinde depreme benzetti. Mahiroğlu’yla Avrupa’daki ekonomik durgunluğun Türkiye’ye katlanarak yansıyacağını iddia ediyor: “6 ay içinde Avrupa’da ciddi çöküş yaşanacak. İngiltere, ekonomisi çok güçlü bir ülke, ticari geçmişi çok sağlam. Ona rağmen tekstil devleri iflas etti. 800 mağazası olan Arcadia, birkaç hafta önce başka firma. Son 1 ayda ülkede iflas açıklayan şirketlerin çalışan sayısı 40 binin üzerinde. Şirketlere o kadar işçi, kira ve vergi desteği verilmesine, ödemeler ertelenmesine rağmen ciddi çöküş yaşanıyor. Desteklere rağmen iflas eden şirketlerin binlerce çalışanı var. Ben 6 ay sonra Türkiye’nin de çok daha zorlu bir sürece gireceğini düşünüyorum. Bu, tüm dünyanın sorunu aslında. Avrupa’da yaşanan bu durumdan dolayı Türkiye’nin kırılgan ekonomisi ciddi derecede etkilenecek. Dayanma gücümüz kırılacak ve ciddi bir buhrana gireceğimizi görüyorum. Bunun nedenini de Avrupa’daki sorunların tetiklediğini düşünüyorum. Burada yüzde 10 daralan ekonomi Türkiye’ye yüzde 50 yansıyacak.”

Mahiroğlu Türkiye’de döviz kurunun yeniden yükselişe geçeğini iddia ediyor: ” Eğer kur bir rakamı görmüşse o rakamı yeniden görmek zorundadır. 10 TL’yi görmüş 5 TL’ye düşmüşse üretimde tarımda bir mucizeniz olmadıysa yine 10’u görmesi an meselesidir. Ama üzerine çıkar mı bilemem.”

(Sözcü)

TÜRKİYE EKONOMİSİNİ 6 AY SONRA BEKLEYEN TEHLİKE