TÜSİAD Başkanı Turan: Türkiye’nin ucuz işgücüyle rekabetçi olması mümkün değil

featured
service

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, Türkiye’nin ucuz işgücüyle rekabetçi olmasının mümkün olmadığını aktardı.

TÜSİAD Başkanı Turan, Independent Türkçe’ye değerlendirmelerde bulundu. Turan, ABD Hazine Bakanlığının Rusya’ya yönelik yaptırımlar kapsamında Türk iş dünyasına gönderdiği mektubun yalnızca kendilerinin gelmediğini söyledi.

blank

Turan, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği)’a da aynı mektubun geldiğini belirtti.

Son dönemlerde mevcut ekonomi politikalarını yönelttiği eleştiriler nedeniyle zaman zaman iktidarın hedefi olan TÜSİAD Başkanı, iktidarla aralarında bir gerginlik bulunmadığını vurguladı.

Turan, “Türkiye’nin en önemli gündem maddesi enflasyonla mücadele olmalı. Büyümeden fedakârlık yapabiliriz ama önceliğimiz enflasyon olmalı. Türkiye’nin rekabetinin ucuz işgücüyle sağlanması mümkün değil. Artık katma değer üretmemiz lazım. Biz doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Turan: Türkiye’nin ucuz işgücüyle rekabetçi olması mümkün değil