Üniversiteli bir kız daha şikayetçi oldu

featured
service

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ydi. İnsan Hakları ve Demokrasi derslerine giren öğretim üyesi O.S.’nin üniversiteli kız öğrencileri taciz ettiği belirlendi.

Öğretim üyesi, rektörlük tarafından açığa alınırken soruşturma derinleştirildi. Dördüncü sınıf öğrencisi G.N.İ.’nin şikayetinin ardından aynı fakültede eğitim gören M.S., Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti.

“DERSİ ODASINDA YAPTI…”

M.S. ifadesinde, “Depremle birlikte öğretime bir süre ara verilmişti. Hocamız okulda derslere devam edebileceğimizi söyledi. Bende bu teklifi kabul ettim. 4 arkadaşımla birlikte derslere başladık. Ders bitince diğer arkadaşlarım arabalarıyla okuldan ayrıldı. Hocamız, arabasıyla beni yurda bırakmayı teklif etti. Bende bu teklifi kabul ettim. Odada beklerken kapıyı kapattı ve yanıma oturdu.

Saçlarımla oynayıp ‘Çok güzel dans ediyormuşsun’ dedi. Tedirgin olduğum için yanından kalktım, konuyu değiştirmeye çalıştım. Fakat o ısrarla konuya devam etti. Kendisi bana çok öğrenci sevgilisinin olduğunu odasına gelip karşısında dans ettiklerini ve kendisine çıplak resmilerini attıklarını söyledi. “Bana senin videolarını izlettirdiler. Sevgilinden ayrılmışsın. Boşta kalma” dedi. Benim tedirgin olduğumu görünce beni yurduma bıraktı” dedi.

PSİKOLOJİM BOZULDU

O.S.’nin yakınlık kurduğu öğrencilere sınavlarda daha yüksek puan verdiğini de ileri süren M.S., “Kendisiyle ters düşenleri bir şekilde sınıfta dışlıyor, dini değerlerimizle alay ediyordu. Bütün bu yaşananlardan sonra psikolojim bozuldu. Bana yaşattıklarından dolayı kendisinden şikayetçiyim” dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA BÜYÜK TEPKİ

M.S’nin verdiği bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, O.S.’nin sosyal medya hesaplarından dini değerlere hakaret ettiği de ortaya çıktı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin konuştuğu olay Çanakkale’de yaşanmıştı. İddiaya göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi G.N.İ. İnsan Hakları ve Demokrasi derslerine giren öğretim üyesi O.S’nin kendisini taciz ettiğini iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında O.S. okul yönetimi tarafından açığa alınırken, öğretim üyesinin dört yıl öncede taciz şikayetiyle 3 kez görevden uzaklaştırma cezası aldığı, mahkeme kararıyla göreve geri döndüğü belirlenmişti.

Üniversiteli bir kız daha şikayetçi oldu