VClub ile milyonluk otel vurgunu yapan Bülent Öztürk’e üstün başarı ödülü!

featured
service

Turizm Haber Merkezi sitesinde yer alan habere göre Okan Bayülgen’i reklamlarında oynatarak halkın güvenini kazanan ve olmayan otelden hisse satarak 200 Milyon TL vurgun yapan Bülent Öztürk’e üstün başarı ödülü verildi.

Okan Bayülgen’i televizyon reklamlarında oynatarak vatandaşı yüksek kar vaadiyle 200 Milyon TL dolandıran V Club’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk’e geçtigimiz haftalarda Londra Southwark Belediye Başkanı Sunil Chopra tarafından Londra Global Kalite Zirvesi’nde İnovasyon Ödülü verilmesi sosyal medyada gündem oldu.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2022/12/10/hacizli-oteli-dokuz-bin-kisiye-satiyor

Arama motorları ve açık kaynaklarda da yer alan, geçtigimiz aylarda yaşanan v club vurgununda sonra yeni kurdukları arsavev isimli şirket üzerinden hayali arsa satmaya devam eden V Club Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk ve ekibi kaldıkları yerden insanları dolandırmamış gibi yollarına devam ediyorlar. Sosyal medya hesaplarından bu seferde Arsa Al, Ev Sahibi Ol sloganı ile yola devam eden şirket sahibi Bülent Öztürk ve ekibine Belediye Başkanı’nın Londra’da Kalite ve Başarı Ödülü vermesi saşkınlık yarattı.

Yine açık kaynak ve arama mortorlarında yer alan bilgilere göre 200 Milyon TL vurgun yapan şirket şimdilerde yoluna V Club olarak değil ArsaVev olarak devam ederken ortada başarı yerine 200 milyonluk vurgun olmasına rağmen Londra’da verilen Kalite Başarı Ödülü’nün ne için ve amaçla verildiği merak konusu oldu.

Bülent Öztürk ve Barış Soydan’ın ortaklaşa kurduğu VClub, birkaç ay içinde TV ve internete verdiği Okan Bayülgen’li reklamlarla bin kişiyi ağına takmış, 200 milyon TL’den fazla para toplamış, yaşanan mağduriyetler sonrası ilgili reklamlara yasak getirilmiş ve Bakanlık tarafından soruşturma başlatılmıştı. Alaçatı’da üzerinde haciz bulunan 132 odalı The S Otel isimli tesisi birer hatta ellişer metrekareye bölerek satan, Bodrum Torba’da da aynı yöntemle vatandaştan para toplayan VClub’ın modeli benzerlerini hatırlatırken reklamlarda, bireysel yatırımcılara küçük bütçelerle ve tapulu olarak yatırım olanağı sağlandığını iddia edilmiş, herkese garantili kar ve yurtdışında tatil vaadinde bulunulmuş ancak vatandaşa sunulan yüksek gelirin nasıl yaratılacağına dair hiçbir detay verilmemişti.

Üzerinde haciz bulunan Alaçatı’daki otel 1/9000’lik paya ayırarak satılmaya çalışılırken, hisse sahibi olanlara 30 bin TL kira verileceği öne sürülmüştü. Birer metrekarelik hisseler için 1 Aralık itibarıyla 325 bin TL istenirken bu şekliyle, otelin değeri 3 milyar TL’yi buluyor. Otelin değerlemesinin nasıl yapıldığı ise muamma. VClub’ın kurucularından Bülent Öztürk, bu yolla 400 kişiden para topladıklarını, Bodrum Torba’daki otelde ise 600 kişiye hisse sattıklarını itiraf etmişti.

Reklamlarda sistemin vaadine göre, otelin milyonlarca lira kira geliri dağıtması gerek. Ancak 132 odalı bir otelin böyle bir gelir yaratması pek de mümkün görünmüyor. Reklamlarında yüksek kira vaat eden VClub’ın kira sözleşmesi ise gerçekleri ortaya çıkarıyor. 12 ay için kiracılara aylık ödeme garantisi 2.500 TL. Kaba bir hesapla, VClub’tan 1 metrekarelik hisse alanlar her şey normal giderse 30 bin TL alabilecek. 5 yıllık sürede de her yıl TÜFE’den daha düşük oranda kira zammıyla ödeme yapılacak. Beş yıl sonra ise kira garantisi kalkıyor.

VClub’ın kurucusu Bülent Öztürk, bir otelin 9000 hisseye nasıl bölüneceği sorusuna ”Tapuya bütün demirbaş dahil her şeyi kaydettik. Yatak, yorgan, çatal, kaşık, tabak, restoran, saksı vb. Tapusu olanlar 9 binde bir çatalın da bıçağın da ortağı oluyor.” şeklinde cevap verirken reklamlarındaki yüksek kira vaatlerini nasıl yerine getireceklerine ilişkin sorulara ise ”O vaat ilk bin kişi için” cevabını vermesi dikkat çekti.

VClub’ın ortakları Bülent Öztürk ve Barış Soydan, kendilerini emlak sektöründe bilinen isimler olarak pazarlıyor. Daha önce Nef’te arsa projesinin satış pazarlama bölümünde çalışan ikiliye Nef’in isminin kullanıldığını gerekçesiyle ihtarname gönderdiği de öğrenilirken Nef, daha sonra da resmi bir açıklama yaparak proje ile bağının olmadığını açıkladı. VClub projesinde Zorlu Holding’in de adını geçirmeye kalktılar ancak bu iddialar da yalanlandı. Ancak Bülent Öztürk, Şule Zorlu’yla Nettekare Gayrimenkul Teknolojileri adıyla bir şirket kurduklarını, bunun Zorlu Holding ile bağı olmadığını iddia etti.

VClub ile milyonluk otel vurgunu yapan Bülent Öztürk’e üstün başarı ödülü!