Yasak bitti San-El Mühendislik hisselerin’de operasyon yeniden başladı

featured
service

San-El Mühendislik (#SANEL) hisseleri bir ay gibi kısa sürede 5 liradan 11 liraya kadar yükseldi. Hissede bu yükselişi destekleyecek önemli bir gelişme mi oldu? Borsa İstanbul şirkete sordu: “Gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin henüz kamuya açıklanmamış özel bir durum mu var?”

blank

Şirketten gelen yanıtta ise fiyat hareketlerine neden olacak özel bir durum olmadığı şeklinde. Defter değeri 35 kuruşa gerilemiş, ödenmiş sermayesi 18 milyon lira olmasına rağmen özsermayesi 6 milyon liraya gerilemiş olan şirket sürekli zarar açıklıyor. Peki, buna rağmen bir ay gibi kısa sürede neden hisseleri füze gibi yükseldi?

Bu sorunun yanıtı geçmişteki Sermaye Piyasası Kurulu kararlarında gizli. SPK, Sinpaş GYO hisselerinde birlikte hareket eden isimlere yaklaşık 6 ay önce işlem yasağı getirdi. Abdurrahman Yıldırım ile birlikte hareket ettiği öne sürülen ekibin hesaplarında San-El Mühendislik hisseleri de olduğu için birçok hesap kilitlendi. Yasağın süresi yılın ilk günlerinde doldu. San-EL Mühendislik’te de operasyon, yasağın sona ermesine sayılı günler kala başladığı ileri sürüldü.

Yasak bitti San-El Mühendislik hisselerin’de operasyon yeniden başladı