Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi

featured
service

AVOD Gıda sermayesini 180 milyon lira bedelli artırarak 270 milyon liraya çıkardı. Ancak yatırımcıdan yeterli talep gelmeyince satılamayan hisseler Nazım Torbaoğlu tarafından satın alındı. Daha sonra SPK’nın hakkında çok sayıda suç duyurusu ve yasak getirdiği Yasef Mitrani’ye devredildi.

Aracı kurum bedelli sermaye artırımı süreci sonrası KAP’a şu açıklamayı gönderdi:

“Ortaklarımızın yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 1.831.340,226 TL olup, kalan paylar, 4 – 7 Mart 2022 tarihlerinde 2 iş günü süreyle İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul A.Ş Birincil Piyasada, “Borsa’da Satış” yöntemi ile 1,00 TL nominal değerden az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.’de Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.”

blank

4 Mart tarihinde Nazım Torbaoğlu tarafından hisselerin satın alınacağı KAP’a bildirildi. 7 Mart yani satış sürecinin son işlem gününde Yasef Mitrani tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, satışa sunulan yani Nazım Torbaoğlu’nun satın alacağını açıkladığı 1.831.340,226 TL nominal değerli payların 1.831.340,226 TL nominal değerindeki payları Yasef Mitrani’nin satın aldığı duyuruldu. Alınan hisseler yüzde 5 oranını geçtiği için mecburi bir açıklama yapılmış oldu.

blank

HİSSEDE OLAĞANDIŞI FİYAT VE MİKTAR HAREKETLERİ NEDENİYLE TEDBİR KARARI ALINDI

Hisseler Yasef Mitrani’ye geçtikten sonra olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri arttı. Bunun üzerine hissede tedbir kararları devreye girdi. Borsa İstanbul dün hisseye yönelik tedbir kararlarını devreye aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVOD.E paylarında 10/03/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 08/04/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

YASEF MİTRANİ KİMDİR?

Peki, bedelliden sonra AVOD’un yüzde 5 oranında payı almak zorunda kalan Yasef Mitrani kimdir? 1966 Edirne doğumlu Mitrani yıllardır borsada işlem yapan önemli isimlerden biri. Borsa vurgunu ve Emlak Menkul Değerler’in batışının tanıklarından biri Yasef Mitrani. Kristal Kola manipülasyonunda Abdullah Yıldırım’ı, Hüseyin Ortayatırmacı’yı ispiyon ettiği söylenen isim. SPK’nın hakkında manipülasyon suçlaması yaptığı isimlerden biri Mitrani. Beyin ameliyatından sonra Suat Olgun ile parasal konularda anlaşmazlık yaşadığı için yollarını ayıran Mitrani, Can Dilmener başta olmak üzere birkaç yancı ve taşıcıyı yanına alarak son dönemde borsadaki işlerini büyütüyor. Alternatifbank, Beyaz Filo ve Yayla Enerji’de gerçekleştirilen işlemler nedeniyle, Hülya ELMALIOĞLU, Cüneyt OKANDE, Sevil GÜR, Yasef MİTRANİ, Murat BURAN, Erkan ÖZCAN, Hayim MİTRANİ, Süleyman Yılmaz KÖSEALİ, Ümit BURAN, Levent ÖNER, Ekrem ÖZCAN, Uğur KÖSEALİ, Erkan AKSOY ve Necmi DEĞERLİ adlı şahıslara işlem yasağı getirildi.

Tedbir, suç duyurusu ve yasaklara rağmen borsada işlemlere devam eden Mitrani, Son günlerde de Nazım Torbaoğlu ile birlikte işlem yapıyor.

blank
blank
blank

NAZIM TORBAOĞLU KİMDİR?

1969 doğumlu iş adamı Nazım Torbaoğlu, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde dünyaya geldi. Bir dönemler İzmir’in başarılı işadamları arasında gösterilen Nazım Torbaoğlu, artık zamanın önemli bir kısmını borsaya ayırıyor. Torbaoğlu’nun borsa sicili de çok temiz değil. Bir önceki bedelli sermaye artırımı sonrası yapılan usulsüz işlemleri SPK ortaya çıkardı. SPK’dan yapılan açıklamada, “Sermaye artırımının önemli nitelikteki işlem olmasına yol açan ve Nazım TORBAOĞLU ile Burak KIZAK’a ödenmiş olan, sermaye artırımından elde edilen fonun 29.541.719 TL’lik kısmının 15.12.2018 tarihinden itibaren hesaplanacak faiziyle birlikte, ayrıca Avod Altın paylarının satın alınması sebebiyle mahsup işlemi sonrasında (15.12.2018 tarihinde gerçekleşen) Şirket’in adı geçen şahıslara kalan

25 Milyon TL tutarındaki borcu kapsamında yapılan ödemelerin de ödeme tarihlerinden itibaren hesaplanacak faizleriyle birlikte Kurulumuz Kararının Şirket’e tebliği tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde

Nazım TORBAOĞLU ile Burak KIZAK tarafından Şirket’e iade edilmesi” denildi.

Daha sonra SPK, Hasav Madencilik Enerji İnşaat Gayrimenkul Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Hasav) ile Hasat BNO Grup Gıda Yemek Hayvancılık Tekstil İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birleşmesi işleminde; Hasav’ın defter değerinin yaklaşık %85’ini oluşturan krom maden ruhsatının değerinin en az 11.702.634 TL tutarında fazla gösterilmesi suretiyle AVOD’un malvarlığının azaltılması nedeniyle Nazım Torbaoğlu ve ortağı Burak Kızak hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

blank

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Avod Gıda’nın patronu Nazım Torbaoğlu’na 586 bin 969 TL ceza kesti.

SPK’nın 05.12.2019 tarih ve 70/1588 sayılı kararının gereğini verilen süre içinde yerine getirilmeyerek karara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Nazım Torbaoğlu, 586 bin 969 TL idari para cezasına çarptırıldı.

AVOD yeniden bedelli sermaye artırım yaptı ve daha ilk günde satılamayan hisselerin arkasından Yasef Mitrani ismi çıktı.

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi