Yüksek kar vaadiyle 35 kadını dolandırdı

featured
service

İstanbul’da, yüksek kar vaadiyle 35 kadının paralarını toplayıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen, şüpheli Mustafa Kemal Görmüş isimli şahısla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Anadolu yakasında oturan Mustafa Kemal Görmüş isimli şüpheli şahıs mağdur S.B.’den geçtiğimiz yıl yüksek kar vaadiyle bir yıllığına 250 bin TL aldı.

Mağdur S.B. geçtiğimiz yıl 20 yıldır çalıştığı öğretmenlik mesleğinden emekli olmuş ve kendisine 250 bin TL kıdem tazminatı ödendi.

blank

S.B. şüpheli Mustafa Kemal Görmüş’ü tesadüfen bir arkadaş ortamında tanıdığını sohbet edip aldığı kıdem tazminatından bahsetmiş. Şüpheli Görmüş S.B.’nin güvenini kazanmak için “Ben Atatürk’ün soyundan geliyorum.  Selanik’liyim annem Zübeyde hanımın öz teyze kızıdır” diyerek güvenini sağladı.

Bir sonraki görüşmesinden bahseden mağdur S.B. şüpheli Görmüş “Türkiye’nin 21 şehrinde aile şirketlerinin olduğunu, Amerika’da bulunan Rockefeller şirketinin ortağıyım” dedi.

CUMHURBAŞKANIN DANIŞMANIYIM

S.B.’nin iddialarına göre şüpheli Görmüş’ün “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı olduğunu ve Ankara Külliyede görev aldığını” söyleyerek ve bunu her görüşmemizde dile getirdiğini söyledi.

Mağdur S.B. bu konuşmalardan sonra Görmüş’e güvenerek 1 yıllığına 250 bin TL parayı kar vaadiyle Görmüş’e teslim etti.

Geçtiğimiz Şubat ayında sözleşmenin süresinin dolmasından sonra gerçek ortaya çıktı.

35 MAĞDUR VAR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada mağdur S.B. gibi 35 kişinin daha dolandırıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma savcılık tarafından devam ediyor.

Yüksek kar vaadiyle 35 kadını dolandırdı