10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MÜ, O DA NE?

featured
service

 

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Türkiye’de bir çok gazeteci bugünü kutlayamıyor. Çünkü işleri ellerinden alındı, ekmekleri göz göre göre çalındı. O yüzden 20 yıla yakındır bugün buruk geçiyor

 

İZMİR – Yaptıkları haberler, çektikleri fotoğraflarla bir döneme damgalarını vurmuş isimler bugüne üzgün ve kırgın girdi. Hayatlarında belki de en yaşamak istemedikleri gündür bugün. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

20 yıl önce ülkede iktidar değişti. Hiç kimsenin aklında yoktu; gelenlerin öncelikli olarak dönemin çalışan gazetecilerinin ekmekleriyle oynayacağı.

Daha devlet kadrolarında değişikliğe gitmeden basında yaptılar değişimi. Medya patronlarını tehdit edip hazırladıkları listelerde adı geçenlerin çıkarılmasını istediler hepsinden.

blank

Çaresiz boyun eğdi, dünün konuştuklarında mangalda kül bırakmayan patronları. “Aman” dediler “Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Varsın listelerde adları olanları çıkaralım gitsin”

İlk gün boyun eğdiler iktidara. Çalıştırdıkları gazetecileri ekmeksiz bıraktılar tek tek. Sonra bir beddua fırtınasına kapıldılar ki en son kendi boğazlarını kesmek zorunda kaldılar ellerine verilen o bıçaklarla.

20 yıldır işsiz binlerce gazetecinin olduğu bir ülkede 20 yıldır beddua için semaya açılmış eller var bu topraklarda.

Allah kayıtsız kalmadı, kalamadı edilen intizarlara. Hakkı yenmiş, ekmeği çalınmış binlerce gazetecinin ah’ı mızrak oldu saplandı bu günahı işleyenlerin kalplerinin tam ortasına.

İşte onlardan birisi de İzmir’in önde gelen gazetecilerinden Fulya Omaç. Siyasi hiçbir platformda bezi olmayan ülkenin en iyi gazetecilerindendi Fulya. Ne istediniz bu insandan. Beyni gibi, yüreği gibi yüzünün çok güzel olması mıydı sizi rahatsız eden ?

Böyle bir günde kırgınların en başında gelmesi gereken isimdir Fulya Omaç. Ama bakın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için ne yazmış güzel yürek. Üstelikte siyasi cümlelerden uzak:

blank

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” diyen ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, dördüncü kuvvet olarak özgür, demokratik ve modern toplumların en önemli yapı taşlarından biri, kamuoyunun vicdanı ve sesi olan, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan tüm basın emekçisi meslektaşlarımın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, hak ettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkanlara kavuşmalarını diliyorum.”

blank

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MÜ, O DA NE?