ABD borsaları üst üste dördüncü günü de yükselişle kapadı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın üçüncü gününü de yükselişle kapadı. Wall Street endekslerinin pozitif seyir izlemesinde en büyük etken teknoloji hisseleri oldu.

Geçen ay, yatırımcıların beklenenden daha hızlı faiz artışları beklentisiyle öncü hisselerinde büyük değer kayıpları yaşayan Nasdaq endeksi, ayı piyasasının eşiğine gelmesinin ardından bu kez de yükselişlere öncülük ediyor. Nasdaq, kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 19’a kadar gerilemiş analistlerce ‘ayı piyasası’na girebileceği yorumları yapılmaya başlanmıştı.

BÖLÜNME HABERİ İLGİYİ ARTIRDI

Özellikle Google’ın çatı şirketi Alphabet’in, gelir ve kârdaki rekor artışların yer aldığı bilanço açıklamasının ardından 20’ye bir hisse bölünme kararını açıklaması hisseyi yatırımcıların gözünde daha değerli hissetirdi ve alımların hızlanmasına yol açtı. Advanced Micro Devices’ın olumlu bilançoları da endeksler üzerinde pozitif etki yaptı.

İşlemlerin devam ettiği saatlerde henüz bilançosunu açıklamayan Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms da Alphabet ve Advanced Micro Devices’in oluşturduğu olumlu havadan payını aldı, şirketin hisseleri değer kazandı.

Perakende devi Amazon’un hisseleri ise perşembe günü yapacağı bilanço açıklamasının öncesinde değer kaybetti.

KAPANIŞ PUANLARI

S&P 500 Endeksi 42.84 puan ve yüzde 0.94 oranında artışla 4,589,38 puanla günü tamamladı. Nasdaq Endeksi 71.55 puan ve yüzde 0.50 oranında yükselişle gün sonunda 14.417,55 puana ulaştı. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 224.09 puan ve yüzde 0,63 oranında artarak günü 35.629,33 puanla kapadı.

META HİSSELERİ SINIRLI İŞLEMLERDE YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Meta Platforms’un bilançosu, borsada işlemlerin kapanmasından sonra açıklandı.

Meta adıyla ilk bilançosunu sunan Facebook’un net kârı, yüzde 8 azalışla 10,3 milyar dolara gerilerken geliri yüzde 20 artışla 33,7 milyar dolara çıktı.

Açıklamanın ardından Meta hisseleri sınırlı işlemlerde yüzde 20 değer kaybetti.

FED YETKİLİLERİNDEN ‘ŞAHİN’ AÇIKLAMALAR

Bu arada, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) şube başkanlarının faiz artırımıyla ilgili ‘Şahin’ açıklamaları da devam ediyor. Yatırımcılar, Fed yetkililerinin, faiz artırımlarında ve bilanço daraltımında hızlı davranılmasını tavsiye etmesi üzerine bu yıl 5 faiz artırımını konuşmaya başladı.

ABD borsaları üst üste dördüncü günü de yükselişle kapadı