AK Parti’li Çelik, ‘Nefret suçu ve insanlık ayıbı’ sözleriyle Gülşen’e tepki gösterdi

featured
service

Ünlü şarkıcı Gülşen‘in, Nisan ayında verdiği bir konserde gitaristine, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor‘ diye takılması tekrar gündeme geldi.

Ünlü şarkıcıya Twitter’da açılan ‘Gülşen tutuklansın‘ etiketiyle tepkiler devam ediyor.

‘PAÇOZ, SAPKIN ZİHNİYET’

Gülşen’e ilk tepki göstren isim AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar oldu. Tayyar, “Farklı fikir ve hayat tarzına tahammülsüz bu paçoz bu sapkın zihniyet, AK Parti’nin neden iktidarda kalması gerektiğini çok iyi özetliyor. Allah bunlara fırsat vermesin” diye yazdı.

‘DAVA AÇIN’

Gazeteci İbrahim Karagül de şu ifadeleri kullandı:

İmam-Hatip Lisesi mezunu olan herkes;

Şarkıcı Gülşen’e tazminat davası açabilir.

“Sapık” ifadesi ile suç alenen oluşmuştur.

Binlerce dava açın, dava yağmuruna tutun.

Bu çirkinliğe, pervasızlığa sessiz kalmayın!

Bu pis kokunun güzel ülkemize yayılmasına izin vermeyin.

İMAM HATİPLİLERE SESLENDİ

Ünlü şarkıcıya tepkiler gelmeye devam ederken Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuyla ilgili paylaşım yaptı. İmam Hatiplilere seslenen Gökçek şunları yazdı;

“Bütün İmam Hatipli Kardeşlerime çağrı. Bu Gülşen (Gülşen Bayraktar Çolakoğlu) hakkında tek tek hem duyurusunda bulunun. Hem tazminat davası açın. Kesinlikle üşenmeyin. Bu ahlaksızlara ders verilmeli ki başkalarına ibret olsun. Gönüllü avukatlar tweet alemine adres verilmeli.”

AK PARTİ’Lİ ÇELİK’TEN ‘GÜLŞEN’E TEPKİ: NEFRET SUÇU VE İNSANLIK AYIBI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şarkıcı Gülşen’in imam hatiplilere yönelik sözleriyle ilgili, “Toplumun belirli bir kesimini ‘sapıklık’ iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, şarkıcı Gülşen’in sahnede kullandığı, imam hatiplilere yönelik sözlerine Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. AK Parti’li Çelik, açıklamasında, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini ‘sapıklık’ iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir” dedi.

BİR TEPKİ DE NUMAN KURTULMUŞ’TAN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şarkıcı Gülşen’in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz imam hatip liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

AK PARTİ KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI KEŞİR’DEN GÜLŞEN’E TEPKİ

Şarkıcı Gülşen’in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tepki gösterdi. Keşir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülşen’in ayrımcılık suçu işlediğini dile getirdi.

Şarkıcı Gülşen, konser sırasında sahnedeyken İmam Hatip mezunu bir kişi için kullandığı “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” ifadelerini kullandı.
Bu sözler sosyal medyada büyük tepki çekerken AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de açıklama yaptı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: ‘İMAM HATİPMENSUPLARINA HAKARET EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, şarkıcı Gülşen’in imam hatip okulları ve mensuplarına yönelik ifadelerini kınadı.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum.” ifadesini kullandı.

‘ÖNDER’DEN ŞARKICI GÜLŞEN HAKKINDA ‘HUKUKİ SÜREÇ’ AÇIKLAMASI

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, şarkıcı Gülşen hakkında, konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hukuki süreç başlatılacağını bildirdi.

ÖNDER’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı (!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”

AK Parti’li Çelik, ‘Nefret suçu ve insanlık ayıbı’ sözleriyle Gülşen’e tepki gösterdi