Akfen GYO’nun kira geliri arttı, cirosu dörde katlandı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Akfen GMYO, beş yıllık ekspertiz değerlerine göre kira gelirleri yüzde 22 azaldı. Bu düşüşte pandemi belirleyici etkide bulundu Düşen kira gelirleriyle birlikte şirket 2020’de zarar açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl ise iyi bir faaliyet dönemi geçirdi. Zarardan kâra döndü. Dönem sonunda kârı artarken bir önceki yıla göre cirosunu dörde katladı. Yıl sonu kârı da diğer faaliyet gelirleriyle birlikte kayda değer oranda arttı.

Kiralar pandemide düştü

Kira gelirleriyle ilgili yatırımcısına bilgilendirmede bulunan Akfen GMYO, 2021’de kira gelirlerindeki artışa dikkat çekti.

Şirket, portföyünde yer alan gayrimenkullerden beş yıllık dönem için alınan toplam kira bedelinde düşüş olduğunu bildirdi. Açıklamada kira gelirinin beş yıllık kira ekspertiz değerinin yüzde 88’i kadar gerçekleştiğini, söyledi. Beş yıllık performans düşüşünde 2020 yılında başlayan koronavirüs salgınının etkili olduğu, ifade edildi.

2021’de kira geliri arttı

Akfen GMYO, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2021 yılında aldığı kira bedelinin kira ekspertiz değerinin yüzde 111’i oranında gerçekleştiğini, söyledi. Gerçekleşen kira gelirindeki artış şirketin hem cirosunu hem de kârını olumlu yönde destekledi.

Zarardan Kâra döndü

Akfen GMYO, bu arada 2021 yıl sonu mali tablolarını da yatırımcısıyla paylaştı. 2020 faaliyet döneminde 241,7 milyon TL zarar eden şirket, 2021 yıl sonu bilançosunda ise 1 milyar 79 milyon TL kâra döndü. Şirketin kârının artmasında diğer gelirler kaleminden elde ettiği 1,3 milyar TL’nin etkili oldu.

Akfen GYO’nun kira geliri arttı, cirosu dörde katlandı