Beşiktaş Belediyesi’nde rüşvet operasyonu!

featured
service

İstanbul Beşiktaş Belediyesi’nin eski başkanı, 2 yardımcısı ve aktif zabıta memurlarının da bulunduğu 17 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Murat Hazinedar‘ın da bulunduğu 17 şüphelinin yakalanmasının hedeflendiği belirtildi.

Sabah’tan Emir Somer’in haberine göre aralarında 2 belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 16 şüpheli yakalandı. Murat Hazinedar’ın arandığı öğrenilirken, dosyanın 2016 yılına ait rüşvet, irtikap ve örgüt kurma suçlarıyla ilgili olduğu öğrenildi.

Operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Operasyonla sonuçalanan süreç, mülkiye müfettişlerinin çalışmalarıyla başladı.

Müfettişlerin 2016 yılına ait soruşturma raporunu adliyeye göndermesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünü görevlendirdi. Yapılan operasyonda 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında eski başkan Yardımcıları Rıfat Örnek, Hüseyin Avni Sipahi ve Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı’nın da olduğu belirtildi. Ekrem Eray Arda Demokrat Parti İl Başkanı da gözaltında.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ŞÜPHELİ

Rüşvet, İrtikap ve çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında yapılan çalışmada aralarında eski belediye başkanı Murat Hazinadar’ın ve 2 yardımcısının da aralarında bulunduğu 17 şüpheli tespit edildi. Çalışmaların ardından bu sabah operasyon düzenlendi.

ÜÇ ADRESTE BULUNAMADI

Aktif görevde bulunan Beşiktaş Belediyesi İlçe Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı, iki eski belediye başkanı yardımcısı Rıfat Örnek ve Hüseyin Avni Sipahi’nin de aralarında olduğu 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Murat Hazinedar ise aranıyor. Murat Hazinedar’ın, polislerin tespit edip kontrol ettikleri üç adreste de bulunamadığı iddia edildi.

1 MİLYON 300 BİN DOLAR DA BU DOSYADA

İş insanı Fevzi Öztürkmen, 14 Kasım 2022’de polis karakoluna giderek, Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda ve Demokrat Parti’den belediye başkan adayı olan Hüseyin Avni Sipahi hakkında şikâyette bulundu.

Kendisinden 1 milyon 300 bin ABD doları rüşvet istediklerini belirten Fevzi Öztürkmen’in bu şikayeti de bugünkü gözaltılarla ilgili yürütülen soruşturma içinde yer aldığı öğrenildi.

Eski Başkan Murat Hazinedar’ın operasyon kapsamında aranan isimler arasında olduğu öğrenildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediyeden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında “Beşiktaş Belediyesine operasyon” başlıklı haberler yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir sürece ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir.” denildi.

HAZİNEDAR KİMDİR?

Murat Hazinedar 1971 senesinde İstanbul’da dünyaya geldi.
İlköğrenimini Fatsa’da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı.

Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Hazinedar, Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

1997-2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu’nun Başavukat’lığını yaptı.

1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yaptı. Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.’de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

1987 senesinde gençlik kollarında siyasi hayatına başladı. 2000’de CHP Kurultay Delegeliği yaptı. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren Hazinedar, 2011 Yılı Genel Seçimleri’ne Ordu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katıldı, 2013’te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP’ye yeniden üye oldu.

2014’te CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi ve Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçildi. Hazinedar, 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırıldı.

GALİP ÖZTÜRK’ÜN ORTAĞI

Murat Hazinedar’ın bir diğer özelliği ise firari iş insanı Galip Öztürk’ün sahibi olduğu Metro Turizm’in ortağı olmasıydı.

Belediye Başkanı seçildikten sona şirketin yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Murat Hazinedar’ın yerine eşi Özlem Hazinedar geçti.

Galip Öztürk Gürcistan’da kaçakken, Murat Hazinedar yanına giderek fotoğraf çektirmişti. Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar da kısa bir süre önce İYİ Parti’ye katıldı.

HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ KİMDİR?

1999 yılında ANAP’tan Taşdelen Belde Belediye Başkanı olan Hüseyin Avni Sipahi, 2009 yerel seçimlerinde Çekmeköy’de CHP’nin belediye başkan adayı olarak seçime girdi ve kaybetti.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında gözaltına alınan Hüseyin Avni Sipahi, siyasi kulislerdeki tartışmaların odak noktasında olan bir isim. Sipahi’nin Beşiktaş Belediyesi meclisi üyeliği de usulsüzlük iddialarıyla tartışmalara konu olmuştu.

2014 belediye seçimlerinde Hüseyin Avni Sipahi’nin, CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen aday listesinde olmadığı, listeye daha sonra eklendiği ve bu şekilde meclis üyesi seçildi ortaya çıkmıştı. Sipahi, meclis üyesi seçildikten sonra CHP Genel Merkezi’nin isteği üzerine partiden ayrılmıştı.

Beşiktaş Belediyesi’nde rüşvet operasyonu!