BMS Çelik Hasır, peşin parayla Yalova Makine İhtisas OSB’de arsa aldı

featured
service

Dev sektörün halka açık şirketi BMS Çelik Hasır, hafta başında KAP’ta Yalova Makine İhtisas OSB’de arsa alımı başvurusu yaptığını duyurdu. Dün yapılan açıklama ile ise başvurunun sonuçlandığı ve 10.000 m² alan bedelinin tamamının nakden ödendiği belirtildi.

Yalova Makine İhtisas OSB Marmara Bölgesi’nin en yeni organize sanayisi. Limanlara yakınlığı sebebiyle ihracat firmalarının tercihi. Hatırı sayılır bir ihracat kalemi olduğu bilinen BMS Çelik Hasır tarafından yapılan açıklamada Yalova’nın limanlara ve hammaddeye yakınlığına değinildi. Marmara bölgesinde tedarikçi çeşitliliğinin artacağı göz önüne alınırsa Şirketin zaman ve taşıma maaliyetlerinden de ekstra fayda sağlayabileceği ifade ediliyor. BMS Çelik Hasır, Gebze tesisinde üretimi devam eden çelik hasır ve soğuk çekilmiş tel (inşaat demiri) ürünlerinin üretim miktarlarını artırmayı hedefliyor.

BMS Çelik Hasır, Yalova’daki arazisinde sıfırdan continue (sürekli) teknolojisine sahip üretim hattı kurarak üretim miktarını artırmayı planlıyor. Bu durumda yıllık üretim hacmi olan 120.000 ton’un da üstüne çıkarken geliştirdiği otomasyon sayesinde işçilik maliyetlerini de minimalize edeceği belirtiliyor. Söz konusu yeni yatırım izahnamelerinde de konu olan Aliağa Organize Sanayi’deki tesisin kurulmasında kullanılacak fonun dışında. “Dolayısıyla taahhütleri gereği ilerleyen günlerde Aliağa Bölgesinde de yeni yatırımlarını duyacağız” denildi.

BMS Çelik Hasır, peşin parayla Yalova Makine İhtisas OSB’de arsa aldı