Borsa İstanbul günü yeşil kapadı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşı ve uygulanan yaptırımların ekonomik etkilerine yönelik endişelerle risk iştahının düşük seyretmeye devam ettiği gözleniyor. Petrol fiyatlarında yaşanan hızlı artışlarla, halihazırda yüksek seyreden enflasyon ve salgın sonrası yeni yeni toparlanan ekonomik büyümeye yönelik kaygıları artırırken, “stagflasyon” tartışmalarını da alevlendirdi. Ekonomilerde durgunluk ve yüksek enflasyonun bir arada gerçekleşmesi olarak bilinen stagflasyona dair emarelerin hızlanmasıyla kendini korumaya almaya çalışan yatırımcıların arayışı sonucu dün altın ve tahvil gibi güvenli limanlara yönelim arttı. Bu gelişmelerle dün Borsa İstanbul’da güne düşüşle başlayan ve dalgalı bir seyir izlenen BIST 100 endeksi, küresel pay piyasalarından pozitif ayrıştı ve günü yüzde 0,33 artışla 1.997,33 puandan tamamladı. Açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da geçerli olacak.

Dolarda yukarı yönlü hareket, 14 seviyesinin üzerinde hız kazanmaya devam ediyor. Dolar/TL saat 18:00 itibarıyla 14,54 seviyesinden, euro/TL ise 15,89 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmelerin yatırımcı fiyatlamalarında temel faktör olmaya devam ettiğini belirterek, emtia fiyatlarının seyrinin de enflasyon ve büyüme odaklı beklentilerin yönetimi açısından yakından takip edildiğini söyledi.

Bugün yurt içinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının, yurt dışında ise Almanya’da sanayi üretimi, Euro Bölgesi’nde büyüme ve ABD’de dış ticaret dengesinin izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.950 ve 1.890 seviyelerinin destek, 2.040 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,70 artışla 2011,35 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 14,02 puan artarken, toplam işlem hacmi 37,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Endeks gün içinde en düşük 1986, en yüksek 2032 puanı gördü.

Borsa İstanbul günü yeşil kapadı