Borsa yükselmeye devam ediyor

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde güçlenen enflasyonist baskılar karşısında sıkı para politikalarına geçişi hızlanan merkez bankaları, Rusya-Ukrayna savaşının ekonomik etkilerine rağmen faiz artırımlarına devam etti. Fed 3 yıl aranın ardından faizleri yükseltirken, İngiltere Merkez Bankası dünkü faiz artışıyla arka arkaya 3’üncü toplantısında faizlerde 25 baz puanlık artırıma gitti. Dün TCMB ise faizleri sabit tuttu. Bugün kararlarını açıklayan ve yıllardır hedefin altında seyreden enflasyonla mücadele eden Japonya Merkez Bankası (BoJ) ise emsallerinin aksine destekleyici para politikasını sürdürdü. Yoğunlaşan merkez bankaları takvimi nedeniyle yatırımcı fiyatlamalarında Rusya-Ukrayna savaşına yönelik gelişmeler arka planda kalmış gibi görünse de belirsizliklerin sürmesi riskleri gündemde tutuyor. Bu gelişmelerle yurt içinde dün Borsa İstanbul’da alışların güçlenmesiyle yüzde 2,14 değer kazanan BIST 100 endeksi, günü 2.133,59 puandan tamamladı. Açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da geçerli olacak.

Kurlardaki yükseliş devam ediyor. Bugün saat 10:00 itibarıyla dolar/TL 13,78 seviyesinden, euro/TL ise 16,39 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Bugün Rusya Merkez Bankası’nın faiz kararının yakından takip edileceğini aktaran analistler, veri tarafında ise yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, Euro Bölgesinde dış ticaret dengesi ve ABD’de 2. el konut satışlarının öne çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.170 puanın direnç, 2.090 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,35 yükselişle 2141,09 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 7,50 puan ve yüzde 0,35 değer kazanarak 2.141,09 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,03’lük sınırlı düşüş kaydederken, holding endeksi yüzde 0,27 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,09 ile metal ana sanayi, en çok kaybettiren yüzde 4,41 ile turizm oldu.

Borsa yükselmeye devam ediyor