Borsada küresel baskıya rağmen pozitif seyir

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Rus birlikleri şehirlere daha şiddetli saldırmaya başlarken, Rus tarafından dün yapılan açıklamalar piyasalarda oynaklığı artırdı. Rusya’dan dün yapılan açıklamalarda, operasyonun belirlenen hedeflere ulaşmadan sonlandırılmayacağı belirtilirken, şehirlere yapılan saldırılarda topçu ateşlerinin daha yoğun kullanılmaya başlanması sivil can kayıplarının artacağı endişesini güçlendirdi. Analistler, savaşın şiddetlenmesiyle birlikte ekonomi üzerinde etkisinin de arttığını kaydederek, birçok varlık fiyatlamasında bu etkinin görüldüğünü ifade etti. Söz konusu gelişmeler güvenli liman varlıklara olan talebi artırırken, pay piyasalarında satış baskısını beraberinde getirdi. BIST 100 endeksi dün yüzde 1,22 değer kazanarak 1.969,91 puana çıkarken, bugünkü gelişmeler yakından takip edilecek. Ayrıca açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da uygulanmaya devam edilecek.

Dolarda yukarı yönlü baskı kuvvetlenmiş gözüküyor. Dolar kurunda 14 seviyesi önemli bir eşik olarak yakından takip edilecek. Dolar/TL saat 18:00 itibarıyla 14,10 seviyesinden, euro/TL ise 15,66 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Bugün, Almanya’da işsizlik, Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ABD’de ADP özel sektör istihdamı verileri takip edilecek. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.930 ve 1.870 seviyelerinin destek, 1.980 puanın direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,82 artışla 1986,09 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 16,18 puan artarken, toplam işlem hacmi 32,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Endeks gün içinde en düşük 1961, en yüksek 1999 puanı gördü.

Borsada küresel baskıya rağmen pozitif seyir