Botoks sonrası hayatını kaybetmişti: Kübra Boyraz Solmazgül’ün katiline hapis istemi!

Beylikdüzü'nde Kübra Boyraz Solmazgül bir rezidansta bulunan güzellik merkezinde kalçasına botoks yaptırdıktan sonra yaşamını yitirdi. Solmazgül'ün ölümüyle ilgili davada, doktor Öner Özsoyeri için "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

featured
service

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 2020’nin temmuz ayında bir rezidansta bulunan güzellik merkezinde 38 yaşındaki Kübra Boyraz Solmazgül, kalçasına botoks yaptırdı. Daha sonra 19 Eylül’de yeniden randevu aldı. Saat 17.54’te geldiği iş yerinden saat 20.20’de bu kez yarı baygın şekilde çıktı. Ardından evine bırakıldı. Ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Kübra Boyraz Solmazgül, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Hazırlanan iddianamede şüpheliler Erdal Doğruya ve Öner Özsoyeri’nin tıbben uygun olmayan dolgu maddesini hatalı şekilde Kübra Boyraz’a enjekte etmek suretiyle bilinçli taksir niteliğindeki eylemleri sonucu ölüme sebebiyet verdikleri vurgulandı.

DAMAR TIKANIKLIĞI BELİRTİLERİ VAR

Haklarında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada karar açıklandı. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda Kübra Boyraz’ın otopsisinde her iki kalçada enjeksiyonlara bağlı pikürler, bu bölgede cilt altında kanama ve yağlı madde birikimi görüldüğü vurgulandı. Otopsi sırasında alınan akciğer, böbrek ve kalp dokusu örneklerinin incelemesinde yabancı cisim ile uyumlu yağ embolisi (damar tıkanıklığı) bulguları tespit edildiği belirtildi. Ayrıca kanda ve akciğer dokusunda silisyum tespit edildiği, tüm bu bilgi ve bulgular doğrultusunda kişinin ölümünün yağ (silisyum içerikli madde enjeksiyonundan) embolisi ve beraberinde gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu kaydedildi.

SİLİKON, TIP KURALLARINA UYGUN DEĞİL

Raporda Kübra Boyraz’a enjekte edilen silikon uygulamasının tıp kurallarına uygun olmadığı, yapılan dolgu maddesinin yanlışlıkla damar içine verilmesine bağlı emboli sonucu ölümün meydana geldiği ifade edildi. Raporda kişinin tıbbi tedavisinin yapılabilecek bir merkeze götürülmesi gerekirken şeker ve su verilerek evine götürülmesinin tıp kurallarına uygun olmadığını bildirildi. Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

2 YILDAN 9 YILA KADAR HAPİS

Mütalaada Adli Tıp Kurumu raporu dikkate alındığında sanıklar Erdal Doğruya ve Öner Özsoyeri’nin maktulün ölümünde kusurlu oldukları vurgulandı. Erdal Doğruya’nın öldüğü belirtilen mütalaada Öner Özsoyeri’nin eylemine uyan “Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Duruşma sanık avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.

Botoks sonrası hayatını kaybetmişti: Kübra Boyraz Solmazgül’ün katiline hapis istemi!