Son Zamanların Saç Modeli Trendi: Afrika Saç Örgüsü Modelleri ve Fiyatları

featured
Afrika Saç Örgüsü Modelleri
service

30 yıllık deneyimli kuaför Nurhan Sevim son zamanların trendi Afrika Saç Örgüsü modellerinden bahsetti. 8 yıldır kendi salonunda Afrika Saç Örgüsü modellerini yapan Nurhan Sevim Afrika Örgüsü fiyatlarından ve kullanım şekillerinden bahsetti.  Fiyat aralıkları boya göre değişkenlik göstermekte 50 cm ile 120 cm arası değişen boylarda fiyatlar ise 450 TL ile 750 TL arasında. İşte detaylar.

Afrika saç örgüsü nedir?

blank
Afrika Saç Örgüsü Modelleri

Afrika örgüsü, sık ve yoğun bir şekilde saçların tutam tutam örüldüğü örgü modeline verilen isimdir. 90lı yıllarda da popüler olan bu örgü stili Afrika’dan başlayarak tüm dünyaya yayılmış durumda. Saçların ince tutamlarla ayrıldığı bu örgü stili aslında tek günlük bir saç modeli değil. Evde yaptığın Afrika örgüsü, birkaç gün boyunca saçlarında kalabilir. Kolay kolay bozulmayan, pratik ve oldukça havalı olan bu örgü modeli özellikle yaz aylarında çok tercih ediliyor.

blank
Afrika Saç Örgüsü

Afrika örgüsü kimlere uygundur?

Afrika örgüsü yapabilmek için saçlarının en az omuz hizasında olması gerekiyor. Eğer saçların omuz hizasından daha kısa ise, eklenti saçlar kullanarak Afrika örgüsü yapabilirsin. Afrika örgüsü farklı saç modellerini denemek isteyen, yaratıcı ve örgü saç modellerini seven herkese önerilir.

Tek bir saç modeli ile birkaç gün geçirmek istiyorsan Afrika örgüsünü çok seveceksin. Afrika örgüsü oldukça sıkı bir örgü olduğu için katlı saç kesimine sahip olanlar için pek uygun değildir. Katlı saç kesimi olanlar Afrika saç örgüsüne başlamadan önce bolca saç spreyi sıkarak kısa katlarının örgülerinin arasından çıkmasına engel olabilirler.

blank

Farklı stilde Afrika saç örgüsü modelleri

 

Afrika örgüsü saçları oldukça havalı gösteren bir model. Sen de saçlarını Afrika örgüsüyle şekillendirdikten sonra örgülerine farklı modeller vererek saçlarını daha cool gösterebilirsin. Yapımı çok pratik olan Afrika örgüsü modellerinden ilham almak serbest!

1.Afrika örgüsü atkuyruğu

blank
Afrika Saç Örgüsü At Kuyruğu

Afrika örgüsü yaptıktan sonra saçlarının önüne gelmesini engellemek için atkuyruğu yapabilirsin. Özellikle spor yaparken örgülerini atkuyruğu ile kontrol altına alabilirsin. Renkli lastik tokalar ve fularlar bu saç modelini daha eğlenceli gösterecek. Afrika örgüsü erkek modellerinde de atkuyruğu stilini sık sık görüyoruz.

 

2.Yarı toplu Afrika örgüsü

blank

Afrika örgüsünden sonra saçlarını çok hızlı bir şekilde toplamak istersen yarım atkuyruğu modellerini değerlendirebilirsin. Bu saç modeli için saç tokasına ihtiyacın yok. Önden aldığın iki tutam örgüyü saçlarının arkasına getir. Tutamların arkada sabit kalması için düğüm at.

3.Yarım topuz Afrika örgüsü

Afrika Saç Örrgüsü Topuz modeli
Afrika Örgüsü Topuz Modeli

Afrika örgü saç modelleri arasında en güzel görüneni kuşkusuz yarım topuz olanlar. İşe giderken saçlarını toplamak için yarım topuz yapabilirsin. Saçlarını ikiye ayır ve üstte olan örgü tutamlarını burarak yarım topuz görünümü ver.

 

4. Afrika örgülü havalı topuz

blank
Afrika Örgüsü Havalı Topuz

Afrika örgüsünü havalı bir saç topuzuna dönüştürmek istiyorsan saçlarının yan kısımlarını ördükten sonra saçlarının geri kalanını dağınık topuz yap. Son olarak saçlarının önlerinden ince tutamlar çıkararak Afrika örgüsü topuzuna daha doğal bir hava kat.

4. Afrika Örgüsü  Afro Su Dalgası

blank

Afrika saç örgüsü modelleri arasında kış aylarında ve yaz aylarında rahatça kullanabileceğiniz saçları havalı gösteren bir model.

4. Afrika Örgüsü Cornrows – Balık Sırtı

blank

Genelde erkeklerin yaptırdığı Balık sırtı Cornrows modelini kadınlarda çok yaptırıyor. Günlük yaşantınızda saçlarınızı daha rahat kullanabileceğiniz bu modeli sporcular,sanatçılar,oyuncular kullanıyor.

 

Nurhan Sevim Salon Selahattin Pınar Caddesi No:10/2 Mecidiyeköy – İstanbul

Randevu 0532 496 50 32

web: https://www.afrikaorgusu.com.tr/  https://www.afrikaörgüsü.comhttps://www.boxbraidsistanbul.comhttps://www.nurhansevim.com

Instagram: hairclasskuafor

Son Zamanların Saç Modeli Trendi: Afrika Saç Örgüsü Modelleri ve Fiyatları