Sonbaharın saç trendi Afro Kıvırcığı

featured
service

Sonbahar aylarında girdiğimiz bu dönemde Nurhan Sevim Akademi’nin sahibi saç stilisti Nurhan Sevim‘e saç trendlerini sorduk.

Sonbahar geldi ve ayların kendine has atmosferi şehri sarmaya başladı. Bu dönemde kıyafetlerimiz kadar saç ve makyajımız da mevsim değişiminden nasibini alıyor. 2022 sonbahar trendlerine baktığımızda, hem defilelerde hem de sosyal medyada aynı esin kaynaklarının öne çıktığını görüyoruz. Sizin için ayrıntılı bir şekilde sonbaharın saç modasını derledik.

blank

ÇÖL KIZILI SONBAHARIN FAVORİ SAÇ RENKLERİNDEN
SONBAHARDA bana “Saçımda nasıl bir değişikliğe gitmem gerekir?” diye sorulduğunda, yanıtım hep sıcak tonlara yönelmeleri olur. Elbette bu önerim sadece sonbahar yapraklarıyla, doğasıyla uyumlu olmak için değil. Aynı zamanda sıcak tonlar saçları daha sağlıklı gösterdiği için… Yazın yıpranan saçlar için; desertred (çöl kızılı), sıcak kahve veya altın gibi sıcak tonlar, hayata döndüren bir hayat öpücüğü gibi yenilenmenizi sağlayacaktır.

RAPUNZEL’LER ÖN PLANDA OLMAYA DEVAM EDECEK
GEÇTİĞİMİZ ilkbahar defilelerinde dikkat çeken maksi boy saçlar ve nano kaynak akımı, bu sonbahar- kış sezonunda da ön planda olmaya devam edecek. Dua Lipa ve Bella Hadid gibi son dönemin önemli stil ikonları, Rapunzel’den ilham alan uzun saç modasına uyan isimlerden. Bana göre, ilerleyen teknoloji doğru ellerle buluştuğu zaman, takma saçın ne kadar naturel durabildiğini görmek kuaför sektörüne son dönemde tazelik getirdi. Ayrıca küçük yaşlardan beri prenseslere özenen kadınlarımıza hayallerindeki perikızı görüntüsünü gerçeğe döndürme imkanı sunuyor.

blank

AFRO KIVIRCIK MI, DÜZ SAÇ MI?
Sonbahar defilelerinde gördüğümüz çoğu mankenin saçı, dümdüz ve rugan kadar parlak. Bazen sımsıkı bir topuz, bazen upuzun bir örgü ya da atkuyruğu… Topuz ve yarı topuzlarda gördüğüm gergin burgular, bana 1990’ların son döneminde idol haline gelen Fifth Element filmini ve Milla Jovovich’i hatırlattı. Fakat son Tom Ford defilesinde gördüğümüz afro kıvırcığı da az önce bahsettiğim düz saç görüntüsünün anti tezi gibi! Afro kıvırcığı geçen hafta çok göze battı ve çok sevilip paylaşıldı. Siz de hala 1980’lerden gelen bu yoğun dalga görüntüsüne sahip olmak için hevesliyseniz bu sonbahar denemenin tam sırası!

KUMSAL DALGALARINDAN SONBAHAR BUKLELERİNE GEÇİŞ
Yaz aylarının seksi kumsal dalgaları varsa sonbaharın da ipeksi bukleleri var. Buklelerin en çekici yanı ise parlak ve yumuşacık durması. Bu saçları, yüzün çevresine oldukça soft bir çerçeve sağladıkları için çok seviyorum. Bu görüntüyü yakalayabilmek için size en önemli tavsiyem; saçınızı ve bukleleri neme doyurmak. O zaman elektriklenmeden, uysalca omuzlarınızdan aşağı indiklerine şahit olacaksınız. Hem de kuaför koltuğunda ısılı işlem ile saçınızı yormanıza gerek kalmadan. Bunun için düzenli olarak saçınıza Hair Balm gibi bir ürün ile nem maskesi yapmanızı öneririm. Banyo sonrasında da Leave-in bir sprey kullanmak saçınıza daha iyi gelecektir.

 

Nurhan Sevim Akademi

https://www.afrikaörgüsü.com

https://www.nurhansevim.com

https://www.instagram.com/hairclasskuafor

0543 255 88 56

Selahattin Pınar Caddesi No:10/2 Mecidiyeköy/Şişli – İstnbul

Sonbaharın saç trendi Afro Kıvırcığı