Bütün gün iç çamaşırı giymenin yüzlerce zararı var!

featured
service

Birçoğumuz için iç çamaşırı giymek hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Öyle ki iç çamaşırsız gezme düşüncesi dahi tuhaf gelebilir. Bu nedenle birçok insan geceleri bile iç çamaşırlarını çıkarmıyor. Ancak ara sıra iç çamaşırını çıkarmanın, konforun ötesinde birçok sağlık yararı bulunuyor. En azından geceleri uyurken ya da tatil günlerinizde evdeyken iç çamaşırını çıkararak cildinizin hava almasını sağlayabilirsiniz. Peki tüm gün iç çamaşırı giyerseniz ne olur hiç düşündünüz mü?

blank

CİLDİNİZ NEFES ALAMAZ

Sentetik ya da dantelli iç çamaşırı giymeyi seven biriyseniz, bu alışkanlığınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Sentetik kumaşlar pamuğa kıyasla daha çekici gelse de cildinizin nefes almasını engeller. Aynı zamanda genital bölgenizde teri ve nemi hapseder. Arada sırada cildinizin nefes almasına izin vermezseniz, bu durum ciltte tahrişe, mantar ve idrar yolu enfeksiyonlarına neden olabilir.

blank
Woman’s sexual red lingerie on white bedsheets from above. Copy space. Beauty, fashion blogger concept

ALERJİLERE KARŞI SAVUNMASIZ OLABİLİRSİNİZ

En sevdiğiniz iç çamaşırınızın içinde kendinizi oldukça çekici hissedebilirsiniz. Fakat sentetik çamaşırların çoğu boya içerir. Tekstil boyalarındaki kimyasallara maruz kalmak alerji geliştirmenize neden olabilir. Eğer iç çamaşırlarınızdan vazgeçemiyorsanız, çamaşırlarınızın pamuklu olmasına özen gösterebilirsiniz.

VÜCUT KOKUSUNA NEDEN OLABİLİR

Sentetik iç çamaşırları, ter ve bakterileri kumaşın içine hapseder. Bu da hoş olmayan vücut kokularına neden olabilir. Genital bölgedeki kokuyu önleyebilmek için pamuklu kumaşları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda geceleri ya da evde olduğunuz zamanlarda iç çamaşırınızı çıkarabilirsiniz.

CİLDİNİZ TAHRİŞ OLABİLİR

Cildiniz sık sık tahriş oluyorsa bunun sebebi sentetik iç çamaşırları olabilir. Çok sıkı ve suni kumaşlardan yapılmış iç çamaşırları tahrişin dışında tekrarlayan enfeksiyonlara da neden olabilir. Bu durumdan kaçınmak için iç çamaşırınızın biraz bol olmasına özen gösterin. Aynı zamanda ara sıra iç çamaşırı giymeden uyumayı deneyebilirsiniz.

Bütün gün iç çamaşırı giymenin yüzlerce zararı var!