Cemiyetin dilindeki boşanma davasının 18 maddelik sözleşmesi

featured
service

Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Elif Inci Aras, geçtiğimiz aylarda 12 yıllık eşi Baran Aras’tan boşanmak için mahkemeye başvurmuştu. Elif İnci Aras, eşini affetti ve boşanma dilekçesini geri çekti. Ünlü işadamı Baran Aras’ın eşini evlilik sözleşmesiyle ikna ettiği ortaya çıktı. 18 maddeden oluşan sözleşmeye göre Baran Aras, eşi Elif İnci Aras’ı aldatırsa bütün mal varlığını kaybecek. Gündem yaratan bu sıra dışı ‘evlilik sözleşmesi’nin diğer maddelerine de GÜNAYDIN ulaştı. Ayrıntıları Günaydın yazarı Bülent Cankurt yazdı…

blank

Sosyetenin ünlü isimlerinden Baran-Elif İnci Aras çiftinin çok özel bir sözleşmeyle evliliklerini kurtardıklarını yazmıştım dün. Elif İnci Aras’ın, mahkemeye verdiği boşanma dilekçesini, eşi Baran Aras’ın “Aldatırsam bütün servetimi eşime vereceğim” diyerek bir sözleşme imzalamasıyla geri çektiği detayını da aktarmıştım. Dün sosyetede bütün gün bu haberim konuşuldu. Gündem yaratan bu sıra dışı ‘evlilik sözleşmesi’nin diğer maddelerine de ulaştım.

İşte o maddeler:

-Baran Aras’a ait tüm hesaplar, Elif İnci Aras ile ortak hesaba çevrilecek.
-Baran Aras, tek imza ile ancak 30.000 TL’ye kadar nakit çekebilecek, onun üzerindeki para çekmek isterse iki imza gerekecek.-Elif İnci Aras için ise hiçbir sınırlama olmayacak.
-Baran Aras’ın kullandığı telefon hatları değişecek.
-Baran Aras’ın tüm yurt dışı seyahatlerine, eşi Elif İnci Aras da eşlik edecek.
-Baran Aras ve Elif İnci Aras’a ait tüm maaş ve kira gelirleri ortak hesaba ödenecek.
-Aile, kişisel, ev, araç ve tekne giderleri, bu ortak hesaptan Elif İnci Aras yönetiminde ödenecek.
-Baran Aras, kredi kartı sayısını bire indirecek. Kart limiti dilediği kadar olabilir ancak nakit avans limiti 10.000 TL’yi geçmeyecek.
-Aras Holding A.Ş şirketine ait hisselerin yüzde 35’i Elif İnci Aras’a devir ve temlik edilecek.
-Baran Aras, sözleşmeyi ihlal ederse 6 ay boyunca kendisine hiçbir ödeme yapılmayacak.
-İşbu sözleşme, evliliğin devamı süresince geçerli olacak.

Cemiyetin dilindeki boşanma davasının 18 maddelik sözleşmesi