Derimod 2022 ciro hedefini ikiye katladı: 2 Milyar TL

featured
service

AB segmenti ayakkabıda Türkiye’nin pazar lideri olan Derimod, 1 milyar TL ile başladığı 2022 yılı ciro hedefini 2 milyar TL’ye çıkardı. Derimod, bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü online kanallar üzerinden Avrupa’ya açılma projesini de geçen hafta Almanya ile başlattı.

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, 2021’i 720 milyon TL ciro ile kapattıklarını, 2022’ye de 1 milyar TL hedefiyle başladıklarını hatırlattı. Ocak-Eylül döneminde hem yerli müşteriden hem de yabancı turistlerden yoğun bir talep geldiğini anlatan Zaim, şöyle devam etti:

SERMAYE YAPIMIZ GÜÇLÜ, GEREKTİĞİNDE RİSK ALARAK DOĞRU SİPARİŞLERİ VERDİK

blank

“Sermayesi kuvvetli olan, iyi tedarikçilerle çalışan, mağazasında mal bulunduran ve her şeyden önemlisi maliyetlerini pazarın altında tutabilen markalar için avantajlı bir dönemden geçiyoruz. Dijital teknolojiye ve mağaza alt yapısında ciddi yatırımlar yapan Derimod bu süreçte birçok markadan ayrışmayı başardı. Bizim güçlü bir sermaye yapımız var. Türkiye’de 100’ün üzerinde çok başarılı tedarikçi ile çalışıyoruz. Gerektiğinde risk alarak doğru adetleri sipariş verdik ve ürünlerimizi erkenden mağazaya soktuk. Müşteri geldiğinde aradığı her ürünü bulabildi. Fiyatlarımız da yerli müşterinin erişebileceği seviyelerde olunca çok verimli bir 9 ayı geride bıraktık. 2022 için 1 milyar TL olan ciro hedefimizi 2 milyar TL’ye çıkardık. Adet satışlarında da çok başarılı bir 9 ay geçirdik. Ayakkabı adet satışlarımızda yüzde 25 artışla yıl sonunda 2,5 milyon adete ulaşacağız. Böylece 2023 hedefimizi bir yıl önceden yakalayacağız.”

Murat Zaim, ciro artışında turistlerin katkısının yadsınamayacağını, ancak asıl büyük payın yerli müşteriye ait olduğunun altını çizdi.

Zaim, “Derimod’un cirosunda turist alışverişin payı yaz aylarında yüzde 30’a kadar çıkarken, sonbahar ve kış sezonunda yüzde 10-15 düzeyinde kalıyor. Dolayısı ile yerli müşterinin satışlarımızdaki payının altını çizmem gerekiyor” dedi.

ONLINE KANALLARDAN AVRUPA’YA GİRİŞ PLANIMIZI GEÇEN HAFTA ALMANYA İLE BAŞLATTIK

blank

Derimod’un Türkiye’de üretilen deri ceketi 30 yıl önce dünya markası yaptığını belirten Murat Zaim, yönetimde ikinci kuşak olarak ayakkabıda aynı başarıyı elde etme hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Dünya markası olabilmek için markayı önce Avrupa’ya kabul ettirmek gerektiğini vurgulayan Zaim, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa bizim için en zor pazarların başında geliyordu. Bu zor pazara önce online satış kanalları üzerinden girmeyi planladık. Pandemi döneminde müşterilerin online alışverişe olan ilgisinin artmasını da fırsata çevirerek Avrupa açılımımızı geçen hafta Almanya ile başlattık. Fiyatlarımızın rekabetçi olmasının avantajı ile ilk hafta tahmin ettiğimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Türkiye’de 50 Euro olan bir ayakkabıyı Almanya’da 100 Euro’ya satabiliyoruz. Derimod olarak bu yıl toplam ciromuzun yüzde 20’sini online satışlardan elde edeceğimizi öngörüyoruz. Almanya’dan başladığımız Avrupa açılımı ile birlikte önümüzdeki yıldan itibaren online satışlarımızın yüzde 20’sini yurt dışından sağlamayı hedefliyoruz.”

Murat Zaim, Türkiye’nin kilogram başına ihracat birim fiyatının eylül ayında 1,62 dolar olduğunu, Derimod’un ise 50 dolardan ihracat yaptığını bildirdi. Zaim, Derimod’un toplam cirosonda yüzde 5 olan yurt dışı satışların payını da en kısa sürede yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Derimod 2022 ciro hedefini ikiye katladı: 2 Milyar TL