Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan konuştu

featured
service

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 12’si tutuklanırken 6 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Odatv’den Uğur Can Biçer’in haberine göre Engin Polat, savcılıkta verdiği ifadede, MASAK tarafından kendisi hakkında yapılan incelemelerde ortaya çıkan bulguları reddettiğini söyledi.

Dilan Polat da kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir suç örgütüyle bağlantısı olmadığını iddia etti.

blank

Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan, Dilan Polat’ın 100’den fazla şubesi olduğunu ve güzellik merkezlerinin aylık en az 500 bin TL ciro yaptığını, bunun 250 bin TL’sinin masraf olduğunu, geri kalanının ise kar olarak kendisine kaldığını anlattı.

blank

NASIL TANIŞTILAR

Dilan Polat’la arkadaşlığının aynı bölgede iş yapıyor olmalarından kaynaklandığını ve Dilan Polat’ın kendisini aramasıyla tanıştıklarını ifade eden Sevim Alan, “Dilan, franchising verdiği bayilerden aylık 50 bin TL gibi bir roality bedeli alıyordu. Online alışveriş sitesinden de ürün satıyordu. En az aylık 6 milyonluk ürün satıyordu. Kazanıyordu, ihtiyacı yoktu” dedi.

blank

 

ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

Sevim Alan, Dilan Polat’ın yaptıklarının asla savunulacak bir şey olmadığını, ancak kendisine bir şey yapmadığı için dostluğunu koruduğunu ifade etti.

Kendisi de güzellik merkezi sahibi olan Sevim Alan, soruşturma geçirip geçirmediğine dair soruya “Benim de iki güzellik merkezim var. Bizim bayilerde herkesin kendi vergi levhası mevcut. Bu soruşturmalar için mutlaka hesap hareketlerinde büyük bir şey olması lazım diye düşünüyorum. Dilan’ın arkadaşlarının bir çoğu da güzellik merkezi açtı. Ama ben hep mesafeli bir arkadaşlık yaptım onunla” dedi.

Alan, Dilan Polat’ın ailesiyle hiç görüşmediğini, annesinin çocukken öldüğünü, babasının ise başka bir aile kurduğunu söyledi.

ENGİN POLAT’A SİTEM

Sevim Alan, “Dilan, anlattığı gibi günde 750 bin TL harcamıyordu. Çekmeköy’de bir villada oturuyordu. Lüks hayatı sadece sosyal medyada gösteriyordu. Belki de kendini yalnız hissediyordu.” şeklinde konuştu.

Engin Polat’la ilgili de konuşan Sevim Alan, “İnsan böyle bir şey yapar da eşinin, ananesinin kardeşlerinin herkesin üzerine şirket kurar mı” diye sordu.

DİLAN POLAT FENALAŞTI: İLK İSTEĞİ NE OLDU

Cezaevine giren Dilan Polat’ın ilk gününde fenalaşarak revire kaldırıldığı, ilk isteğinin ise çocuklarıyla görüşmek olduğu belirtildi.

Engin-Dilan Polat çifti açık görüşten de faydalanabilecek.

Gözyaşlarıyla cezaevine giren Dilan Polat, işlemlerin ardından geçici koğuşa götürüldü; ancak bir şey yemediği için tansiyon sorunu yaşadığı öğrenildi.

Polat’ın çocuklarıyla telefonda görüşme isteğine ise cezaevi yönetimi “Evraklarınız yok” denilerek onay vermedi. Dilan Polat, yetkililere “Çocuklarım beni burada görsün istemiyorum. Cezaevi ortamıyla gözükmek istemiyorum” dedi. İnfaz koruma memurları ise görüntülü konuşmanın özel odalarda da yapıldığını belirtti. Dilan Polat, evraklarının bir an önce hazırlanması için avukatlarına talimat verdi.

NE OLMUŞTU

Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan, sosyal medya hesabından Engin Polat hakkında “Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını” paylaşımı yapmıştı.

blank

Sevim Alan paylaşımında, “Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Dünya sizin olsa ne olur, yaktınız güzelim Nilda’yı. Kızlar annelerinin kaderini yaşamamalıydı. Ticaretiniz batsın” ifadelerini kullanmıştı.

blank

Alan başka bir paylaşımında ise, Dilan Polat ile yazışmalarının ekran görüntüsüne yer vererek Engin Polat’ı ve yakın çevresini suçlamıştı.

SOSYAL MEDYA HESABI KAPANDI

Dilan Polat’ın milyonlarca takipçisi olan Instagram hesabı kapandı.

Hesabı, kimin kapattığı bilinmiyor.

Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan konuştu