Doğan Holding Karel’de hakim ortak oldu

featured
service

Doğan Holding bugün yaptığı açıklamayla Karel Elektronik’in ortaklarından sermayenin yüzde 40’ına denk gelen payları satın aldığını duyurdu.

Sermayede azınlık yönetimde çoğunluk

Karel’in 200 milyon TL ödenmiş sermayesi bulunuyor. Mevcut ortaklardan Ali Sinan TUNAOĞLU, Serdar Nuri TUNAOĞLU ve Şakir Yaman TUNAOĞLU’nun sahibi olduğu (A) ve (B) grubu nama yazılı imtiyazlı paylardan toplam 70 milyon adet ve (C) grubu hamiline yazılı paylardan toplam 10 milyon adedini Doğan Holding’in bağlı ortaklığı Öncü Girişim’e sattı. Toplam satılan hisse 80 milyon adet oldu. Satılan bu paylar şirketin sermayesini yüzde 40’ına ve oy haklarının da yüze 60,7’sine denk geliyor.

Doğan Holding bu alımla birlikte satıcılara 670 milyon TL ödeme yapacak. Ayrıca gerçekleştirilecek sermaye artırım işleminde satıcıların ödemesi gereken 58.822.894 TL’yi de üstlenecek. Bu şekilde hisselerin toplamda 728.822.894 TL’ye alındığı belirtildi.

Karel bedelli sermaye artırımı yapacak

Anlaşma gereğince Karel’in mevcut 200 milyon TL tutarındaki çıkarılmış sermayesi yüzde 101,47 oranında bedeli olarak artırılarak 402.942.765,16 TL’ye çıkarılacak. Bedelli sermaye artışında diğer ortakların rüçhan hakkı kısıtlanmayacak.

Rüçhan hakkını Öncü Girişim kullanacak

Sözleşme gereği Doğan Holding’in yüzde 73,05 oranındaki bağlı ortaklığı Öncü Girişim rüçhan haklarını kullanacak.

Öncü Girişim, kendisi için 81.177.106 TL, satıcılar için 58.822.894 TL olmak üzere toplam 140 milyon TL’yi, yapılacak sermaye artırım tutarından mahsup ederek sermaye avansı olarak kapanış gününde Karel’in banka hesaplarına ödeyeceği belirtildi.

Karel’in yatırımcılarının tamamının da bedelli sermaye artışına katılması halinde ödemeleri gereken toplam tutar 62.942.765,16 TL olacaktır.

Karel de Daichi’nin yüzde 75’ini alıyor

Sözleşme gereği aynı zamanlı olarak, Karel tarafından Daichi Elektronik’in yüzde 75 hissesinin devralınmasına ilişkin sözleşmenin de Karel ve Daiichi arasında imzalandığı belirtildi..

Karel hissedarına çağrı yapılacak

Devir işlemlerinin gerçekleşmesi için SPK ve Rekabet Kurulu ile diğer makamların onayı gerekiyor. Gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından devir gerçekleşecek.

Devrin gerçekleşmesinin ardından Doğan Holding’in Karel’in oy çokluğunu alması nedeniyle diğer ortaklara çağrıda bulunacak. Açıklamada Karel’in hisse devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu başvuruyu SPK’ya yapacağı belirtildi.

Doğan Holding Karel’de hakim ortak oldu