Ekincik Beach Hotel çalışanından kadın turiste cinsel saldırı

featured
service

Turizm Haber Merkezi sitesinde yer alan habere göre Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Ova Sokak No 19/2 adresinde faaliyette olan Ekincik BeachHotel isimli tesiste yaşanan iğrenç olayla ilgili olarak edinilen bilgiye göre 11 Ağustos 2022’de otel çalışanı Cahit Toprak isimli erkek tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırıya maruz kalan kadının davasında fail Cahit Toprak savunmasını yaptı.

11 Ağustos 2022’de Muğla Köyceğiz’de kaldığı otelde, orada çalışan Cahit Toprak isimli erkek çalışan tarafından cinsel taciz ve cinsel saldırıya maruz kalan kadın tüm engellere rağmen şikayetinden vazgeçmedi. Ekincik Beach Hotel’in sahilinde bulunan locasında gerçekleşen cinsel saldırının faili Cahit Toprak’ın otel çalışanların tanıklığına göre başka kadınlara da benzer eylemlerde bulunduğu ortaya çıkarken 18 Mayıs’ta Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında ilk olarak fail Cahit Toprak’ın ifadesi alındı.

Cahit Toprak isimli Ekincik Beach Hotel çalışanı mağdur kadının yanında alkol şişelerinin olduğunu ve kadının sarhoş olduğunu düşündüğü şeklinde savunmasını yaparken davayı takip eden feminist avukatlar, failin daha önceki ifadeleriyle bugün mahkeme huzurunda vermiş olduğu ifade arasında açık çelişkiler olması sebebiyle beyanda ve taleplerde bulundu.

Muğla Baro Başkanlığı’nın katılma talebi suçtan doğrudan zarar gören sıfatında bulunmadığı gerekçesiyle reddedilirken davanın bir sonraki celsesi 26 Eylül 2023 saat 11.00’e bırakıldı.

Ekincik Beach Hotel çalışanından kadın turiste cinsel saldırı