Ekonomik kriz yaklaşıyor, güvenli liman neresi olacak?

featured
service

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonominin derin bir resesyona gireceğini hatta çökeceğini söyleyenlerin sayısı hızla artıyor. Bu kişiler arasında ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki de bulunuyor. Kiyosaki, ekonomik anlamda büyük bir çöküşün yakın olduğunu belirtiyor ve bu çöküşten kurtulmanın en güvenli yolunu açıklıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, enflasyonu kontrol altına almak için rekor faiz artırımlarına giden Fed’in sıkılaştırma politikasının ekonomik bir çöküşün en önemli katalizörü olduğunu belirtiyor. Fed’in faiz artırımına giderek ekonomiye büyük zarar verdiğinin altını çizen Kiyosaki, faiz oranlarındaki artışların hisse senedi, tahvil ve gayrimenkul piyasasında büyük kayıplara yol açacağını söylüyor.

Bitcoin, fiziksel altın ve gümüş

Kiyosaki’ye göre yatırımcılar endişelenmekte haklı olsa da, yine de bu süreçte güvenli limanlar bulunuyor. Kiyosaki, yatırımcıların servetlerini Bitcoin’de depolayabileceklerini belirterek, amiral gemisi kripto para biriminin yatırımcıların servetlerini koruyabilecekleri güvenli bir liman olduğunu kaydediyor.

Finbold’un haberine göre, bu limanların başında Bitcoin’in geldiğini belirten Kiyosaki’nin başka yatırım tavsiyeleri de bulunuyor. Kiyosaki, Bitcoin’in yanı sıra fiziksel altın ve gümüş gibi değerli metallerin de yatırımcılar için bir tampon işlevi göreceğini öngörüyor.

Dolar, 2023’ün başlarında çökecek

Kiyosaki, uzun süredir Fed’i, kullandığı enflasyonla başa çıkma yöntemleriyle ekonomiyi bir çöküşe sürüklemekle suçluyor. Yazar, özellikle yükselen enflasyondan Fed’in sorumlu olduğunu iddia ediyor.

Genel olarak, yükselen enflasyonun ortasında Kiyosaki, geleneksel finans ürünlerinin çökme riski altında olduğunu savunuyor ve buna örnek olarak ABD Doları’nı gösteriyor. Kiyosaki, doların muhtemelen 2023 yılının başlarında çökeceğini öne sürerken altın ve gümüşü savunuyor. Kiyosaki, “Fed faiz oranlarını yükseltmeye devam ettikçe altın ve gümüş fiyatları düşüyor. Gümüş stokları neredeyse tükenmiş durumda, bu yüzden fiziksel altın satın alıyorum” diyor.

Hisse senedi, tahvil ve gayrimenkul piyasaları çökecek

Faiz oranlarını yükseltmenin ekonomiyi öldüreceğinin altını çizen Kiyosaki, bu süreçten en çok hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkulün yara alacağını belirtiyor. Bu üç piyasanın çökeceğini öngören Kiyosaki, bunun Fed’i yön değiştirmeye iteceğini iddia ediyor. Kiyosaki, “Fed pivotundan önce altın, gümüş ve Bitcoin satın alın” diyerek yatırımcılara güvenli limanların adreslerini veriyor.

Ekonomik çöküşe uyum sağlamalısınız

İlginç bir şekilde, Kiyosaki, ekonomi çökerse çoğu insanın ekstra yol kat etmek ve uyum sağlamak zorunda kalacağına dikkat çekiyor. İçinde bulunulan durumu ilginç şekilde Vietnam Savaşı deneyimiyle eşitleyen Kiyosaki, “Vietnam’a gitmek zorunda değildim. Petrol endüstrisinde olduğum için askerlikten muaf tutulmuştum. Yine de ABD Deniz Piyadeleri için gönüllü oldum ve savaş helikopterlerini uçurdum. Bu büyük bir karardı çünkü büyümek zorundaydım. Bu yaklaşan çöküşte de birçok insan büyüyecek, birçoğu ise yok olacak. Yaklaşan fırtınada çok dikkatli olmalısınız” şeklinde konuşuyor.

‘Zengin Baba Yoksul Baba’ (Rich Dad Poor Dad) isimli çok satan kişisel finans kitabının yazarı olan Robert Kiyosaki, yaklaşan ekonomik çöküşe hazırlıklı olmayanların bu durumdan büyük yara alacaklarının altını çiziyor.

Ekonomik kriz yaklaşıyor, güvenli liman neresi olacak?