Elektrikli araç üreteceğiz diye haber yollayan şirketin hissesi taban oldu!

featured
service
Elektrikli araç üreteceğiz diye haber yollayan şirketin hissesi taban oldu! Sadece Türkiye’de olacak olay BİST’te gerçekleşti. Şirket elektrikli araç ve kontrol üniteleri üretecek diye haber yolladı senedi taban oldu.

 

EKONOMİ – 15-16-17 Kasım 2023 tarihleri arasında 5.21 TL’den halka arz edilen ve kısa sürede 47 lirayı gören Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım hisse senedi taban oldu. Gün içinde 41.98 TL’yi gören hisse açılışa göre yüzde 20 değer yitirdi. Günü taban kapatan hisse senedinde dikkat çeken en önemli olay ise tabanın şirketten KAP’a gönderilen oldukça olumlu haberden hemen sonra olması oldu.

Sabah 41.98 TL’den yani önceki güne göre yüzde 10 düşüşle açan senette taban çözülerek ağırlıklı olarak 40 liradan işlem görmeye başladı. Saatler 10.42’yi gösterirken şirketten KAP’a bir açıklama gönderildi. Söz konusu açıklamada, “AGROTECH’in bağlı ortaklığı olan Joyce Elektrikli Araçlar A.Ş. tarafından, Türk mühendislerce tasarlanan ve motor ile batarya teknolojileri tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen İnsansız Otonom Zirai Akıllı Tarım Aracı ZİKA, seri üretim sürecine geçmiştir.” denildi.

HİSSE TABAN OLDU!

Olumlu bu haberden bir süre sonra hisseye satış geldi ve günün 35.26 taban fiyattan kapattı.

Kaynak: Paramedya

Elektrikli araç üreteceğiz diye haber yollayan şirketin hissesi taban oldu!