ERDOĞAN YÜKSEK FAİZİ KÖTÜLEDİ; YARIN Kİ FAİZ ARTIŞLARIYLA İLGİLİ İPUCU OLUŞTU

featured
service

Faizin yatırım ve istihdamı olumsuz etkilediğine işaret eden Erdoğan, “Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım” diye demeç verdi… Erdoğan’ın yüksek faizi kötülemesi yarın yapılacak Merkez Bankası Para Politikaları Toplantısından “yüksek oranda faiz artırımı çıkmayacak” yorumunu getirdi.

Tüm borsa ve finans yatırımcıları, yarınki Merkez Bankası toplantısından 400 baz puan faiz artışı bekliyor. Bu rakamın altındaki faiz artışının piyasalarda negatif etki oluşturabileceği yorumlanıyor.

Erdoğan’ın faizle ilgili bugünkü konuşmasın şu şekilde:

“Yüksek faiz nedeniyle sizler sahada yaşananların tercümanı olarak karar vericilere yol gösteriyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle yatırım yapılabilir mi? İstihdam sağlanabilir mi? Üretim yapılabilir mi? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz lazım.

Şu kadar faiz ödüyorum… Bunu söyleyen insanlara zulmetmek doğru mu? Yüksek faizden arındırılmış istihdamdan finansmana nakit akışından teşviklere kadar tüm destek paketlerini hayata geçirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sözü ise dikkatleri çekti.” Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.”

Erdoğan’ın araç değiştirme, sözüyle kastının ekonomik bürokrasinin değişimimi yoksa ekonomiyi düzeltmek için uygulanacak olan yöntemlerin değişimimi anlaşılamadı..

ERDOĞAN YÜKSEK FAİZİ KÖTÜLEDİ; YARIN Kİ FAİZ ARTIŞLARIYLA İLGİLİ İPUCU OLUŞTU