BORSA TRENDİNİ KORUDU YÜZDE 0,51 ARTIDA KAPATTI

featured
service

Sakin ve dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul haftanın ikinci iş gününü yükselişle tamamladı. Dün kapanışa doğru gelen sert satışların yüzde 0,51 oranındaki kaybı yerine koyan BİST 100 endeksi 1,320,98 puandan kapanış yaptı.

Artı tarafta güne başlayarak yükseliş trendini devam ettirmek isteyen borsa gün içinde bir ara 1.308,69 puana kadar geri çekildi. Günün büyük çoğunluğun yatay seyirle geçiren BİST 100 endeksi yukarda ise en yüksek 1.334,26 puanı gördü. 37 milyar liranın üzerinde işlem hacminin oluştuğu günde kur hareketleri yine yakından takip edildi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,60 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,23 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,82 ile metal eşya makine, en çok kaybettiren ise yüzde 1,16 ile spor oldu.

Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Finansal İstikrar Raporu’nun, ABD’de kişisel tüketim harcamaları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin haber akışının yanı sıra jeopolitik ve siyasi gelişmelerin de piyasanın odağında olduğunu kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.340 ve 1.360 seviyelerinin direnç, 1.290 puanın destek konumunda olduğunu dile getirdi.

Dolar kuru 8 TL’nin üzerini gördükten sonra Euro ile birlikte düşüşe geçti ve dövizler seans kapanışına doğru %1 değer kazancıyla işlem görüyor. Günün en önemli gelişmesi BDDK’nın aldığı aktif rasyosunun yeni yıl ile birlikte kaldırılması kararıydı. Kararın açıklanmasıyla birlikte bankalar öncülüğünde endeksler ralliye devam etmişlerdi. Dövizdeki yükseliş hareketinin devamı borsadaki alımları azalttı ve endeksler öğleden sonra bir ara sert satışlarla birlikte eksi bölgelerde gezindi.

Altın tarafında ise dün Amerika’dan gelen PMI haberi etkili oldu. Bugün de altında düşüş devam etti. Altının ons fiyatı %2’ye yakın değer kaybederek sert düştü ve $1.800 seviyesine yaklaştı.

Borsa Zamanı

BORSA TRENDİNİ KORUDU YÜZDE 0,51 ARTIDA KAPATTI