Piyasa Dolandırıcısı Erdem Resneli, Otto Holding’de ortaya çıktı

featured
service

Yakın İzleme Pazarı eski ismiyle Gözaltı Pazarı’nda işlem gören Taç Tarım’ın ismi; kısa bir süre önce Otto Holding olarak değiştirildi. İsmi sık sık manipülasyonla ve usulsüz işlemlerle anılan ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun çok sayıda isim hakkında savcılığa suç duyurusu yaptığı bir şirket olarak biliniyor Taç Tarım.

blank

İsmi borsa kulislerinde bu şirketle anılan Erdem Resneli de borsadaki birçok operasyonun içinde bulunan kişi olarak biliniyor. Erdem Resneli en son patronların içini boşaltarak kayıplara karıştığı Atlantik Petrol’de Yatırımcı İlişkileri Yönetmeni olarak görev yapıyordu. Manipülatör Fevzi Şahin’in perde arkasında ortağı olduğu öne sürülen Ral Yatırım Holding’de de bağımsız yönetim kurul üyeliği yapan Erdem Resneli ile ismi anılmaya başlanan Otto Holding hisseleri; 5 liradan 39 lira sınırına kadar yükselmiş durumda. Gözaltı Pazarı’nda sınırlı saatlerde işlem gören ve bugün de yüzde 7 yükselen şirketin piyasa değeri 275 milyon liraya yükselmiş durumda. Hisselerin defter değeri 1.38 lirayken; borsadaki değeri 38.96 liraya fırlamış durumda. Şirketin özsermayesi 9 milyon 800 bin lira. Ödenmiş sermeyesi 7 milyon lira olan Otto Holding sürekli zarar açıklıyor.

YÖNETİCİLER HALKA AÇIK ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTMIŞ
Şirketin Yakın İzleme Pazarı’na atılmasının nedeni ise; SPK’nın ortaya çıkardığı usulsüzlükler. Yöneticiler, halka açık şirketin mal varlığını usulsüz olarak şirket dışına çıkarmış ve daha da önemlisi kayıtlarda usulsüzlük yapmış, SPK’nın bu tespitleri sonrasında Borsa İstanbul yönetimi inceleme başlatarak şirketi Yakın İzleme Pazarı’na atmıştı.

BATAN ATLANTİK PETROL’DE ÇALIŞIYORDU
Erdem Resneli ismi de genellikle bu tarz şirketlerle anılıyor. En son batmak üzereyken; bedelli sermaye artırımı yapmak isteyen Atlantik Petrol’de yatırımcı ilişkileri sorumlusu olan ve sermaye artırım için birçok isimle temasta olduğu konuşulan Erdem Resneli’nin, şimdi Otto Holding’de operasyonlara başladığı ileri sürülüyor.

İsmi çok sayıda manipülasyon ve usulsüz işlemlerle anılan Otto Holding konusunda; yatırımcıların dikkatli olması öneriliyor. Erdem Resneli isminin de bu şirketle anılıyor olması daha da dikkatli olunması için önemli bir neden olarak gösteriliyor.

Borsa Gündem

Piyasa Dolandırıcısı Erdem Resneli, Otto Holding’de ortaya çıktı