Ertuğrul Akbay kabri başında anıldı

featured
service

Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’ın babası, basın dünyasının efsane isimleri arasında yer alan Ertuğrul Akbay ölümünün üçüncü yılında Zincirlikuyu Mezarlığı‘ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, Sözcü Gazetesi Genel Müdürü Asım Akgül, Yayın Yönetmeni Serdal Saraç¸ Yayın Yönetmeni Neşet Şenizel, Yazı İşleri Müdürü Metin Koklüçınar, sozcu.com.tr Genel Yayın Yönetmeni İsamil Şahin, Sözcü Reklam Grup Başkanı Funda Tuncer Sıdalı, Sözcü Gazetesi avukatı İsmail Yılmaz, Sözcü TV Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Alişer Delek, Spor Müdürü Bahadır Çokişler, duayen gazeteci yazar Mehmet Şehirli katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Degişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı‘nın da katıldığı törende Ertuğrul Akbay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dualar okundu lokma dağıtıldı.

blank

“GAZETECİLİKTE BİR DUAYENDİ”

Duaların ardından bir anma konuşması yapan TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Ertuğrul abiyle uzun yıllar birlikte olduk. Gerçekten gazetecilikte bir duayendi. Zaman zaman özel haberlerin peşinde koşmakta da gerçekten ustaydı. Herkesin yaptığı haberleri yapmazdı. Bugün onu daha çok özlüyoruz, daha çok anıyoruz. Sevgili Burak’ı, evladını her şeyden daha çok severdi. Ertuğrul abi için varsa yoksa Burak’tı. Evladının burada bulunanaması bizi gerçekten üzüyor ama Ertuğrul abinin geride bıraktığı yüzlerce dostu var. O dostlar da her zaman Ertuğrul abiyle birlikte” ifadelerini kullandı.

“EVLADININ ADINA BURADAYMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM KENDİMİ”

İBB Başkanı İmamoğlu da, “Bir evladın babasıyla ama cenazesinde, ama bugün anmasında bir arada olamamasını gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. O evladın adına buradaymış gibi hissediyorum kendimi. Muhtemelen bütün dostları da o duyguyla buradadır. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bütün dualarımız onun bu yolculuğunda kendisiyle olsun. Bu mezarlıkta bulunan bütün hanımefendiler, beyefendiler için de dualarımızı ettik. Rahmet diliyorum” dedi.

ERTUĞRUL AKBAY KİMDİR?

Halit Ertuğrul Akbay, 1939 yılında doğmuştur. Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. Üniversite eğitimini de tamamladıktan sonra gazeteciliğe 1965 yılında Hürriyet spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın’da yurt dışı muhabiri olarak çalıştı.

Gölge Adam olarak da iş dünyasındaki yolsuzlukları ortaya çıkartması mesleğindeki ününe ün kattı.

TÜRK basınında “röportaj” deyince akla ilk gelen isimlerden biridir Ertuğrul Akbay. Hollywood starlarından, dünya liderlerine, Kongo‘daki Pigme’lerden, güzellik kraliçelerine kadar “atlatma” röportajlarda hep onun imzası vardır. Celal Bayar‘dan Süleyman Demirel‘e, Bülent Ecevit‘e, Necmettin Erbakan‘a ve Turgut Özal‘a kadar ‘çok özel’ röportajlar yaptı.

1985 yılında “Gölge Adam” adında gazete çıkarmaya başladı.

8 Kasım 1989 tarihinde Gırgır ve Fırt dergilerini satın aldı.

Ertuğrul Akbay’ın Sözcü Gazetesinin sahibi olan Burak Akbay (d.1976) adında bir oğlu vardır.

Kitabı :

2013 – Yaş 75 Yolun Yarısı

Ertuğrul Akbay kabri başında anıldı