Global Pazarlama Ltd Şti. ile Gmk Hukuk sahte icra davası dolandırıcılığı

featured
service

TEZGAHI KURMUŞLAR VATANDAŞI DOLANDIRIYORLAR

Global Pazarlama Ltd. Şti’ye ait internet sitesinden sözde mağdurlar sipariş verdikleri ve teslim almadıklarını ileten GMK Hukuk bürosundan arayan call center çalışanları mağdurlardan para istiyor.

Yüzlerce mağdurun bulunduğu şikayet var sitesinde yer alan şikayetler işin nereye gittiğini sorguluyor.

GMK HUKUK BÜROSU’NA KİM DUR DİYECEK!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı bu şirket ve hukuk bürosu hakkında göreve çağırıyoruz.

İşte şikayet var sitesinde bulunan mağdurlardan bazı şikayetler…

Samet isimli kullanıcının şikayeti : Bana 02.12.2022 tarihinde bugün gmk hukuk’tan mesaj geldi. Müvekkil firmamıza ait borcunuzu icra takibi başlamadan faiz indirimiyle ödeme yapmak için 0533*****77i arayınız (gmk hukuk İstanbul baro b002 internete yazdığımda bu mesajdan herkese gittiğini gördüm. Yorumlardan global satış diye bir yerden ürün almadım benim sabit ürün aldığım yerler var hiçbir kargomu geri çevirmedim adıma açılacak tüm davalardan gmk hukuktan şikayetçiyim.

Nadiye isimli mağdurun şikayeti :

13.12.2022 tarihinde Global Pazarlama Ltd. Şti. Yayalar avukatlık hukuk bürosu aracılığı ile (bitkisel ürün aldığım ile kargo ücretini ödemediğime ve firmanın mağduriyete uğradığından ödeme işleminin gerçekleşmediği anlaşıldığından) 10:06 da gelen mesaja karşı 10:30 a kadar ödeme yapmamı yapmamam durumunda icra işlemleri işleme yapılacağına dair mesaj geldi. 02129353136 telefonu aradım ve tarafıma başta herhangi bir açıklama yapılmayarak Global pazarlamadan ürün aldığım buna istinaden icra takip başlayacağını ve bu konuda aydınlatıcı bir bilgi verilmediği gibi sert bir üslupla karşı karşıya gelmişimdir. İnternet üzerinden veya kapıda ödeme ile alınan ürünlere hiç sıcak bakmayan ayrıca almayan birisi olarak haksız kazanç peşine düşmüş kişi ve kişiler tarafından aleni böyle durumlara düşmek istemiyorum ve yasal haklarımın peşine düşeceğim.

Sebebi belirtilmeden iade edilmiş gerekçesi ile ücret istenmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir. Bu alışverişin tarafımca yapılmamasına, adres ve telefonum kendilerinde olmasına rağmen söylenen bedel hakkında tarafıma ibraz edilmeyen olaydan mesul tutularak tarafımdan tahsil edilmeye çalışmaktadırlar. Avukatlık bürosunun da benim kişisel bilgilerimi izinsiz alarak (KVKK’ya aykırı) bana hiçbir açıklama yapmadan icra yoluna başvuracağına dair mesaj göndermesinden şikayetçiyim. Hakkımda usulsüzce yapılacak olan tüm işlemlerden şikayetçi olmak için hukuk süreçlerimizi yürüten şirketimin avukatıyla bu işin peşini bırakmayacağım.

Ömer isimli mağdurun şikayeti:

Global Pazarlama a. Ş adı altında kargo bedeli. Global pazarlama limited şirketi… Avukatlık bürosu aracılığı ile adıma icra takibi başlatıldığını bildirir, mesaj 13.12.2022 tarafıma gönderilmiştir. Mart 2022 de vermediğim bir siparişi. Sipariş vermişim gibi verdiğim ürünü almadığım gerekçesiyle açık adres ve telefon bilgilerim kullanılarak hakkımda takip başlatılacağı. 155 ® ® tl kargo bedelini yatırmam gerektiğini değilse yasal süreç başlatılacağını söylenilen alışveriş için “sebebi belirtilmeden iade edilmiş” gerekçesi ile ücret istenmesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir.

Almadığım ve iade etmediğim bir ürün hakkında bana yazılı herhangi bir evrak ya da bilgi verilmeden haksız bir ücret talep eden firma Global ltd. Şti. Olduğu söylenen iş bu şirketten haksız kazanç sağlamaya çalışması ve hukuk bürosunun benim kişisel verilerimi izinsiz alarak bana talebe dair hiçbir açıklama yapmadan icra yoluna başvurulacağına dair mesaj göndermesinden şikayetçiyim.

Yukarıda bahsi geçen konu bir çok kullanıcı tarafından belirtilmiştir.

Adıma açılan yahut açılacak olan hiçbir icra takibi yahut dava yasal olmayıp kabulü imkansızdır. Hiçbir şekilde hatırlayamadığım bu sipariş ile ilgili şirketin tarafımdan bu tarihe kadar hiçbir talepte bulunmaması da şirketin iyi niyetli olmadığı ve haksız kazanç peşinde olduğunu göstermektedir. Bu konu hakkında bir sürü insanın mağdur edilip bu şirketlerin haksız kazanç sağlamaları konusundan şikayet talep ediyorum.

 

Ekşi sözlükte yer alan bir şikayet ise

bugün telefonuma gelen bir mesajla karşılaştığım durum.

“sayın salamanto,
dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir.
darinc hukuk bürosu.
hukuk bürosunun numarası”

hukuk bürosunu arayıp hangi dosya bu diye sorduğunuzda aldığınız yanıt, tarafınızdan sipariş verilmiş, mng kargo’dan ürününüzü almamışsınız. kargo ücretini ödemekle yükümlüsünüz” şeklinde oluyor. açıkçası hukuk bürosunu aradığınızda çıkan operatör bilgilendirmesi de biraz ucuz duruyor.

işin enteresan tarafı ise benim bugüne kadar internet üzerinden hiç alışveriş yapmamış olmam ve kargo tarafından herhangi bir siparişim olduğuna dair aranmamam.

internette yaptığım kısa bir tarama sonucunda, benim gibi mesaj almış pek çok kişi olduğunu gördüm ve bu durumun bir hata değil organize bir dolandırıcılık girişimi olduğunu anladım ve konuyu avukatıma ilettim.

şu an avukatım ile muhtemelen sözde hukuk bürosu arasında gerçekleşecek olan görüşmeyi bekliyorum.

edit : söz konusu hukuk* firmasıyla avukatımın yaptığı görüşmede kendilerine “verin icra takibine, mahkemede görüşelim” dedik. 1 gün sonra iban numarası olan bir mesaj geldi. o gün bu gündür bir gelişme yok. bir gelişme olacağı da yok zaten. bir başka arkadaşta yaptığı görüşmede “söz konusu alışveriş ile ilgili fatura bilgisi” talebinde bulunmuş. ileteceklerini söyleyip onada bir geri dönüş yapmamışlar.

adamların bütün amacı “aman 90 lirayı vereyim de başıma dert açılmasın” diye düşünecek kişilerden para tokatlamak. her gün kaç kişiye böyle mesaj attıklarını tahmin bile edemiyorum. anlayacağınız büyük vurgun yapıyorlar. üstelik mucteba darınç denilen sahtekarın bu ilk vurgun operasyonu da değil. daha önce ekşi de kendisi ile ilgili girilen entryleri mahkeme kararı ile sildirtmiş biri. anlayacağınız adam artık yüzsüzlüğün de dibine vurmuş.

bu olayda enteresan olan bir diğer durum da benim internet üzerinden hiç alışveriş yapan biri olmamam. yani bana ürün sattığını iddia eden firmanın benim adım, soyadım, telefon numaram, adresim gibi bilgilere sahip olmasının normal şartlarda bir mümkünatı yok. ama bir şekilde bu bilgilere ulaşılmış. açıkçası ben kargo firmasının da bu işte bir parmağı olduğu kanısındayım. ama maalesef bu konuda bir kanıtım yok.

güncel edit : buyrun mahkemeye verin, mahkemede görüşelim dedikten 2 ay sonra aynı mesajdan bir tane daha geldi. tek fark bu sefer sözde hukuk firmasının adı kordelya avukatlık. bu sefer hic aramadım. 1 hafta kadar oldu çıt çıkmadı. bu dolandırıcılara itibar etmeyiniz.

 

Kaynaklar

https://eksisozluk.com/global-satis-dolandiriciligi–7083603

https://www.sikayetvar.com/global-satis/global-pazarlama-icra-takibi-baslatmis

https://www.sikayetvar.com/global-satis/global-satis-avukatlik-uzerine-yapilan-sahte-icra-mesaji

https://www.populerekonomi.com/haber/8950191/global-satis-nedir-global-satis-pazarlama-icra-devredildi-mesaji-nedir-global-satis-dolandiriciligi

https://maliyepostasi.com/sahte-hukuk-burosu-ile-icra-takibi-tehdidi

https://www.facebook.com/groups/tuketicibasvurumerkezi/posts/4958837204168714/

Global Pazarlama Ltd Şti. ile Gmk Hukuk sahte icra davası dolandırıcılığı