GLYHO’da 2 ÖNEMLİ HABER: PATRON HİSSE ALIYOR; ŞİRKETİN YÖNETİM NOTU ARTTIRILDI

featured
service

Bu haberlerden ilki, Global Yatırım Holding’in sahibi Mehmet Kutman’ın şirket sermayesindeki payını arttırmak için piyasadan hisse alacağı oldu… Kutman, 16.178.984,36 nominal sermaye tutarını 19.038.984,36 tl’ye yükseltiyor… Kutman’ın şirke içindeki payı 4,96% dan 5,84%’a yükselecek…

Global Yatırım Holding ile ilgili bir diğer haber de; şirketin 2019’da 9,06 olan kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,12’ye yükseldi. Not artışında en büyük etken, dört değerlendirme kriteri arasında yer alan ‘Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık’ ile ‘Yönetim Kurulu’ bölümleri oldu.

GLYHO’nun yaptığı sürekli iyileştirme çalışmaları, kurumsal yönetim derecelendirme notunda artış getirdi. Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri’nin hazırladığı Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu’nda, bir önceki yıl 9,06 olan GYH’nin kurumsal yönetim derecelendirme notu 9,12 olarak yukarı yönlü revize edildi.

Kurumsal yönetim derecelendirme notu, pay sahipleri, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu kriterlerine göre 10 puan üzerinden belirleniyor.

Kobirate, Global Yatırım Holding’in kurumsal yönetim derecelendirme notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, “Ülkemizde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan ve Ocak 2014 tarihinde revize edilen Kurumsal Yönetim İlkeleri baz alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu 9,12’lık derecelendirme notu ile Global Yatırım Holding A.Ş.’nin Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkelerine büyük ölçüde uyum sağladığı teyit edilmiştir” raporunu yazdı.
Borsa Zamanı

GLYHO’da 2 ÖNEMLİ HABER: PATRON HİSSE ALIYOR; ŞİRKETİN YÖNETİM NOTU ARTTIRILDI