Güral adası halkından Bakanlığa toplu şikayet dilekçesi

featured
service

Güral İnşaat – Nuri Güral ile anlaşma yapan vatandaşlar toplu olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne Güral İnşaat hakkında şikayet dilekçesi verdiler. Yapılan yanlışlar , tutulmayan vaatler , boşa geçen zaman ve firmanın mali yetersizliği iddiası ile artık Nuri Güral ile iş yapmak istemediklerini belirten vatandaşlar dilekçe ile firmanın adayı farklı afaki rakamlar ile pazarlamasına el koymasını istediler.

Geçtiğimiz Pazar, 12.07.2015 tarihinde yapılan ada toplantısı ve alınan kararlar gereği harekete geçen vatandaşlar alınan çoğunluk kararı sonrası Güral İnşaat ile sözleşmelerin feshedilmesini ve vekaletlerin azledilmesini istiyorlar.

Güral adasında sular neden durulmuyor 

 

Güral Porselen olarak tanıtılan ancak daha sonra Güral İsim benzerliği sonrası Nuri Güral ile sözleşme imzatılması, firmanın mali yetersizlği ve verilen vaatlerin bu zaman kadar tutulmamış olması bir yana kaybedilen yıllar vatandaşları artık canından bezdirmeye başladı. Özellikle ada içerisinde boşaltılan, tinercilerin ve kim olduğu belli olmayan insanların sığınağı haline gelen metruk binalar vatandaşların hayati tehlike yaşamalarına sebep olmakta. Tüm yaşanan sıkıntılar ve firmaya karşı oluşan güvensizlik sonucu yapıaln toplantıda vatandaşların çoğunluğu mevcut firma ile yola devam etmeme kararı almışlardı. Bu amaçla toplamda 150 kişinin ayrı ayrı imzası ile bakanlık il müdürlüğüne resmi kayıt yolu ile dilekçeler verildi ve bakanlığın yaşanan rezalliğe el koymasını istediler.

Vatandaşlar tedirgin

vatandaşalar yaptıkları açıklamada, kendilerinin iş yapması için kat karşılığı inşaa sözleşmesi yaptıklarını ancak firmanın gelinen süreçte bahse konu sebeplerden dolayı imzaları % 100 tamamlayamadığı gibi imzasını aldığı diğer vatandaşların da güvenini kaybederek kendilerini mağdur ettiğini belirttiler. Vatandaşlar son olarak artık bu firma ile iş yapmak istemediklerini ve kendilerinin sırtından başkalarının iş yapmadan afaki rakamlar kazanmasına da razı olmadıklarını söyleyerek , iş yapamıyorsan gideceksin dediler.

Bakanlıkta yeni bir Fikirtepe eylem hazırlığı mı var .!? Son olarak açıklamalarında Fikirtepeli bazı vatandaşlar ”yaşanan mevcut sorunlar ve her hangi bir iş yapmadan Fikirtepe’de ada pazarlama yolu ile menfaat elde etme girişimind bulunan firmalara karşı bakanlık müdahil olup sorunların çözülmesinde yardımcı olmazsa, bayramdan sonra uygun görülen bir zamanda çok da vakit kaybetmeden iddia edilen bu tarz firmalar ve bakanlık önünde toplu eylemler yapmayı planlıyoruz , ” dediler.

Konuya ilişkin objektif ve tarafsız habercilik gereği firmadan gelecek yazılı cevabı yayınlama sözümüze rağmen firmadan her hangi bir bilgi veya açıklama henüz elimize ulaşmamıştır. Daha önceden de duyurduğumuz gibi son durumla ilgili sorulara cevap aramak istemiş ancak, çeşitli defalar aramamıza rağmen firmadan her hangi bir yetkiliye ulaşamadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşmıştık. Her şeye rağmen, bu haber dahil geçmiş tüm haberler için her zaman Güral İnşaat – Nuri Güral’dan gelebilecek tüm yazılı cevaplara sayfamızın açık olduğunu tekrarlıyor mevcut sorunlar yumağının bir an önce tatlıya bağlanarak çözülmesini umut ediyoruz.

Güral adası halkından Bakanlığa toplu şikayet dilekçesi