Ünlü bir tekstil firmasının sahibi iş insanının, bir otel odasında gizlice çekilen özel görüntüleriyle şantaja uğradığı ortaya çıktı. Şantaj girişiminin ardından yürütülen soruşturma sonucunda, olaya karışan çete üyeleri hapis cezasına çarptırıldı.

 Yardım Talebiyle Başlayan Tanışıklık

Olay, iş insanının 2014 yılında Buket G. aracılığıyla Sibel G. ile tanışmasıyla başladı. Sibel G., hasta annesi için yardım istedi. Bir süre sonra iş adamı, Sibel G.’nin kardeşi Nasiye G. ile de tanıştı.

Adapazarı’nda yaşayan, zaman zaman İstanbul’a gelen iş insanı, geçtiğimiz yaz Nasiye G. ve okul arkadaşı Sevgi Y. ile buluştu. İki kadın, iş adamına masaj yapmayı teklif etti.

 Gizli Kamera Tuzağı

Sabah gazetesinin haberine göre, buluştukları otel odasında iş adamının gizlice görüntüleri çekildi. Ardından şantajcılar Murat A. ve Fatih S., görüntüleri sosyal medyada paylaşma tehdidiyle 5 milyon dolar istedi.

 Şantaj Çetesine Hapis Cezası

Mahkeme, sanıklar hakkında kararını açıkladı.

  • Murat A.: 1 yıl 8 ay hapis

  • Hatice G., Nasiye G., Sibel G., Buket G. ve Sevgi Y.: 1 yıl 2 ay 20 gün hapis

Ancak verilen cezalar, beş yıl süreyle ertelendi.

 Olayın Ardından

Mahkeme kararının ardından iş adamı, yaşadığı olay nedeniyle kamuoyuna açıklama yapmadı. Ancak olay, iş dünyasında yankı uyandırdı. Gizli kamera ve şantaj vakalarının, özellikle otel ortamlarında artış göstermesi dikkat çekiyor.