HALKA ARZ ŞÖLENİ 2021’DE DE DEVAM EDİYOR

featured
service

2020 yılı içinde halka arz olan şirketlere gelen büyük talep yatırımcıların dikkatini 2021 yılında borsaya açılacak şirketlere çevirdi. Faizlerin düşük seyri yatırımcıların ek gelir talebine cevap olan Borsa İstanbul’a ilgiyi artırıyor. Öyle ki 2020 yılı içinde borsa yeni yatırımcı rekoru kırdı. Halka arz edilen şirket hisselerinin borsada elde ettiği prim de bu ilgiyi maksimum seviyeye çıkardı.

Bu nedenle, geride kalmaya hazırlanan yılın zorluklarına rağmen Borsa İstanbul yatırımcısına en fazla kazandıran 5. borsa oldu.

Yatırımcılar şimdi 2020 yılına odaklandı. Çok sayıda şirket şimdiden Halka arz için niyet ortaya koymuş durumda.

İşte 2021 yılında halka arz edilmesi beklenen şirketler:

YCL Holding Genel Müdürü Burak Öğün, madencilik sektöründe faaliyet gösteren YCL Petrol ve Madencilik‘in halka arzı için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi. Şirket yakın bir tarihte halka arz prosedürünü tamamlayarak SPK başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Odaş Elektrik, yüzde 100 iştiraki Çan Kömür ve İnşaat AŞ’nin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu.

Zorlu Holding’den 2021’in ilk yarısında yeni bir halka arz bekleniyor. ‘Zorlu Yenilenebilir Enerji’ adında yeni bir şirket kuracaklarını belirten Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak, 2020’nin Eylül ayında gerçekleştirmeyi planladıkları ikincil halka arzı pandemi nedeniyle 2021’in ilk yarısına ertelediklerini açıklamıştı.

Naturelgaz, SOCAR‘ı devralma işleminin ardından daha önce yaptığı halka arz başvurusunu geri çekti. Naturelgaz, yeni başvurunun 31 Aralık 2020 mali tablolarıyla yapılacağını açıkladı.

İttifak Holding’in iştirakı Selva Gıda ile Gedik Yatırım arasında halka arza aracılık sözleşmesi imzalandı.

Şekerbank, iştiraki Şeker GYO‘nun halka arz başvurusu 31.12.2020 tarihli finansal tabloları ile yeniden yapacak.

Doğuş Grubu ve SK Holdings’in n11.com‘u halka arz etmeyi değerlendirdiği ve hisse satışı için yatırım bankalarıyla görüşüldüğü belirtildi.

Domino’s Pizza’nın ana şirketi DP Eurasia NV, Türkiye’deki işlerini yürüten iştirakinin halka arzını gözden geçirmek için değerlendirme yapacağını duyurdu.

HALKA ARZ ŞÖLENİ 2021’DE DE DEVAM EDİYOR