IŞIKLAR MAHALESİNDE BAĞIŞ ADI ALTINDA RÜŞVET ÇARKI MI DÖNÜYOR?

featured

İstanbul’un yeni havalimanı İstanbul Havalimanı’n yanı başında bulunan Işıklar köyünde dönen rantla ilgili inanılmaz iddialar ortaya atan İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı İş adamı Kaan Konanci Süper Kulüp Medya’ya konuştu.

blank

2018-2019 yıllarında İstanbul 2. bölge Ak Parti Milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı ruhu bedeni yoluna feda mantığı ile bağlı olan iş adamı Kaan Konanci’nın ablası N. K.nin kadın girimşimci olarak Işıklar köyünde bir çiftliği satın alarak süt üretimi için hayvancılığa adım attı. Işıklar Köyünün muhtarlığında asılı olan kapasitesini artırmak isteyen hayvancılar ve yenilemek isteyen çiftçilere belediyeden destek afişini görünce N.K. kardeşi Kaan Konanci’nin inşaat işiyle uğraştığından kardeşinden yardım isteyerek kapasitesini artırmak için başvurdu. Ondan sonra başına gelmeyen kalmadı. Işıklar köyünde küçük bir çiftliği bulunan Konanci, Eyüp Sultan Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan Işıklar Köyü yeni adı Işıklar Mahallesi’nde dönen çarkları anlattı.

İş adamı Kaan Konanci’nin iddiaları yenilir yutulur gibi değil.

İşte o iddialar;

Işıklar Mahallesinde yaklaşık 30 yapının kaçak olduğunu ve bunlardan bazılarının Türkiye’nin önde gelen iş adamlarına peşkeş çekildiğini iddia etti.
Geçmişte küçük bir çiftçi köyü olan Işıklar köyünde büyük bir rant döndüğünü iddia etti. Çiftliğini yenilemeye çalıştığında Eyüp Sultan Belediyesi Başkan Yardımcısı  Eda Çaçtaş Ceylan’ın bağış adı altında vatandaşlardan rüşvet aldığını iddia etti. Konanci’nin en büyük iddiası ise Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köker ile Yardımcısı Eda Çaçtaş Ceylan’ın ilişkisi olduğunu iddia etti.

Konanci, “Yıllardır Ak Parti belediyelerindeki mental yorgunluktan bahsediyorum fakat kimse anlamıyor. Belediyelerde ki bu yolsuzlukların önüne geçilmesi için sistemi yenilemek şart” açıklamasını yaptı.

İşte o kaçak yapılardan biri

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

blank blank blank

blank blank

blank

blank blank blank

İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Kaan Konanci Kimdir?

14 Mayıs seçimlerine Türkiye genelinde 151 bağımsız aday TBMM’ye girmek için yarışacak. İstanbul 2.bölge bağımsız milletvekili adayı olan Kaan Konanci İstanbul’un artık partili değil bağımsız bir vekili olacak diyerek aday oldu.

Tüm kamu düzeninde sorun yaşayan seçmenin, mağduriyeti uğradığında meclise gidip direk görüşebileceği partinin değil kendinin vekili var artık diyen Kaan Konanci, İnsanımız çok daha fazlasını hak ediyor dedi.

İstanbul’un ve Türkiye’nin önde gelen başarılı iş adamlarından biri. İstanbul’da yatırımlarına devam eden aslen Adıyaman’lı iş adamı Kaan Konanci gayrimenkul, Hayvancılık alanında kendini göstermiş bir girişimci.

İstanbul Eyüp’te bulunan Kasapoğlu çiftliğinde besicilik yaparak asıl mesleği olan kasap mesleğini yapan Konanci’nın yeni hedefi siyaset arenasında kendine yer buldu.

Haksızlıklar karşısında bağımsız aday oldum
Geçmişte Ak Parti milletvekili aday adayı ve Belediye başkan aday adayı olan Konanci kendisini Ak partiden uzaklaştıran süreci ise şu şekilde açıklıyor; “ Ülkemizin en çok teşvikin tarım ve hayvancılığa yapıldığı göz önünde.

Fakat tarım ve hayvancılık için o kadar yatırım yapılmasına rağmen en çok eleştiriyi aldığını gözlemliyorum. Benim babam kasaptır ve bende onun yanında uzun yılar çırak olarak çalıştım. Benim hayvancılıkla ilgili çok büyük tecrübe ve geçmişim var.

Müteahhitlik yaptığım dönemde Ablam için İstanbul Eyüp Sultan Işıklar köyünde içinde mandırası olan bir çiftlik yeri aldık. Ablam Köyde bulunan kahve camında yazan çiftliğinizi büyütmek isteyen girişimcileri muhtardan bilgi alabileceklerini yazısını görerek Muhtarla görüşmüş. Sonrasında müteahhit olmam sebebi ile benden inşaat için yardım istedi ve Ben, Muhtar ve Ak Parti mahalle sorumlusu dediği Resul Bey ile görüştürüp Eyüp Belediyesi Zabıta Başkan Yardımcı Ali Rıza bey ile görüşmeye gittik. Bizi yardımcısı Vahit müdüre yönlendirdi. Projelerin çizilip getirilmesi istendi bizde mimarımız Seymen Sevencen’e çizdirip projenin son halini ilettik. Birkaç revize istedikten sonra inşaata başladık ve bitirdik. Bizden istenen belediye resmi olarak yapılacak yardım teklifini de kabul ettik çünkü yardım belediyenin hizmetleri için kullanıldığından farklı bir düşünceye kapılmadık. İnşaat bittikten sonra imar müdürlüğünden Eda Hanım görüşmek istedi ve buna zabıta müdürlüğünün karar veremeyeceğini belirtip ayrıca bir ücret talebinde bulundu.

Kabul etmediğimizde de ben Umre’de olduğum sırada belediyenin imar müdürlüğü tarafından yıkım kararı çıkarılıp tesisimizin yarısı yıkılmıştır. Eyüp Belediye başkanına görüşmemizin ses kaydını atınca 10 dk sonra yıkım durdu. Tekrar bir inşaat maliyeti karşılaşmamızın yanı sıra bir kadın girişimcinin şevkinin bu şekilde kırılması her ne kadar üst yönetimin haberi olmasa da devletin adını kullanarak bizlere yapılan bu haksızlık beni Ak Partiden uzaklaştırdı. Hala daha davalarımız devam ediyor. İş mi yapalım bürokrasi ile uğraşalım. Yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sevgimizde bir eksilme yok.

Bir babanın bile evlatlarını zor yetiştirdiği yerde milyonlarca kişiyi yönetmek çok zordur. Ve artık kendini devletin yerine koyan insanlarla mücadele etmek için tüm haksızlıkları gündeme getirebilmek için bağımsız aday oldum. ”
Vekillerin görevi parmak kaldırmak değil sadece
Mücadelemizin asıl sebebi tüm kamu ve kuruluşlardaki boşluklardan dolayı insanların eziyet çekmesini önlemek. Bir milletvekilinin görevi hazırlayacağı veya geliştirmiş olduğu taslağı öneri olarak meclise sunmak ve meclisi bu yöndeki eksikliği görüp gidermesini sağlamaktır. Cumhuriyetimizin kurulduğu dönemdeki yaşam şartlarıyla oluşan kanunlarımız halen var ve günün şartlarına uyumamaktadır.

Bu kanunları değiştirerek hayatı kolaylaştırmak için vekillerin görevi parmak kaldırmak değil sadece. Önerge hazırlayıp eksikliği tespit edip meclise önerge verip meclisin çalışmasını sağlamaktır. Şöyle ki vatandaşlarımız da bu teklifleri verebilir ve meclis bunu kabul edebilir.

Bunun üzerinde çalışıp o insanların önünü tıkayan küçücük ufak tefek kanunlarla zorla düşen sorunları çözebilir. Bir milletvekili aslında bir nevi halkın Meclisindeki çalışanı gibidir. Halkın sorununu dile getirip, gerek dilekçesini, gerek önergesini, gerek projesini sunarak halkın önerge vermesi yerine oradaki temsilcisi olan vekilin bu işlemleri orada yapmasıdır.

Avukatlara genel bir vekâletname verilmemeli
En başta birinci sıradaki düşüncemiz tüm avukatlara genel bir vekaletname veriliyor. Siz biliyor musunuz bu genel vekâletnameler sayesinde avukatların hızlı bir şekilde zengin olduğunu. Örnek veriyorum birinde alacağınız var, avukata verdiniz avukat bu parayı kendi şahsi hesabını attırarak tahsil ediyor. Alacağı olan kişi aradan yıllar geçtikten sonra unutup gidiyor. Haliyle bu çok büyük büyük problem. Yada yine alacağınız var icradan bu parayı çekiyor, hesabına yatırmadı siz nasıl bilgi sahibi olacaksınız. Çünkü icra süreçleri çok uzuyor ve yine aynı şekilde ödeme yapmıyor. Farklı bakış açısından bakalım avukat kendi hesabını kara paralarla transfer haline getirebilir.

Devlet avukat olduğundan, güvenilir olduğundan yetki vermiştir, aslında yasal olmayan bir yetki. Bu konudaki bizim teklifimiz Meclise girer girmez ülkenin bana göre en büyük problemi olan avukatların genel vekâletidir. Önergemiz şudur genel vekaleti ortadan kaldırmasınlar ama avukat vekaleti kapsamında müvekkilin parasını çekememeli, şahsi hesabına kesinlikle para yatırılmamalı icra dairesine yatırılmadır ve yakalandığında ceza kesilmelidir.

İcra dairesi Avukat ve müvekkili getirtecek iki taraf imza atacak. Bir taraf avukatlık ücreti alacak diğer tarafta şahsı alacağını tahsil edecek vekâlette kesinlikle geçerli olmayacak.
Milletvekili olmadan verdiğim teklifler önerge halini aldı
Geçen yıl günlerce üzerinde çalıştığım önerge uygun görüldü. İnsanlığa bırakılacak en büyük eserler doğru yolun çizgisine katkı sağlamaktır. Hiç kimse mağdur olmasın.

Ev alım satımında yeni dönem yine manşet oldu teklifim. Teklifin detaylarında alıcı, ev başkasına satılmışsa ya da üzerinde haciz-ipotek varsa görebilecek. İnşası süren evlerin satışına ilişkin sözleşmelerde vade ve teslim tarihi yazılacak. Kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.

Noterdeki satış vaadi sözleşmelerinde alıcı, o dairenin ipotekli, hacizli ya da başka birine satılıp satılmadığını görebilecek. Tapuda değişiklik gerektiren her konu noter onayına sunulacak.

Bu gibi düzenlemelerin olduğu teklifim için Teşekkür belgesi aldım ama Vekil olamadığım için takibini devam ettiremedim ve hala düzenleme halinde bekliyor.
Kaan Konancı Kimdir?
8 Mart 1987 Adıyaman doğumlu olan Kaan Konancı, Mehmet ve Güngör Konancı’nın en küçük oğludur. Lise eğitimini Adıyaman Lisesi’nde tamamladıktan sonra üniversite hayatını değil de ticarete atılmayı tercih etmiştir.

Okul yıllarında da ticaret hayatına ilişkin birtakım girişimlerde bulunan genç iş adamı Kaan Konancı, uzun yıllar babası Mehmet Konancı’nın sahip olduğu Vatan Et Entegre tesislerinde Yönetim Kurulu Üyeliğinin yanında Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı görevinde bulunmuştur.
2008 yılında Adıyaman’dan İstanbul’a gelerek inşaat sektöründe yol izleyen başarılı iş adamı Kaan Konancı, Kasapoğlu Yapı AŞ’yi kurdu. 2010 yılında ani bir karar alarak İstanbul’daki inşaat firmasının faaliyetini durdurdu.

2010 yılında Türkiye’nin hayvancılık sektöründeki et krizi ile ilgili Mehmet Konancı’nın sahibi olduğu şirketle birlikte kriz masası oluşturarak bu yöndeki sıkıntıları çözmek adına bu projenin yönetim kurulu başkanı olarak Avusturalya’ya gitmiştir ve başarılı bir şekilde Avusturalya’dan hayvan getirerek et fiyatlarının düşmesine katkı sağlamıştır. Yaklaşık 6 aylık bir süreç içinde bu görevi başarıyla yerine getirip tekrar ülkesine, İstanbul’daki işinin başına dönmüştür.

Şahsına ait işini ilerleterek turizm, hayvancılık, inşaat, gayrimenkul, rent a car, eğlence, otelcilik gibi sektörleri bünyesine alarak 2018 yılında Kasapoğlu Yapı, Gnc Yapı, Kaan İnşaat, 3e Sanal Proje, Ync Yapı, Kasapoğlu Kaan Konancı AŞ Firmalarıyla faaliyetini sürdürmektedir. 2018 tarihine kadar yaklaşık 350 konut yaparak inşaat sektörüne katkı sağlamıştır.

 

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank  blank  blank blank blank blank blank  blank blank

IŞIKLAR MAHALESİNDE BAĞIŞ ADI ALTINDA RÜŞVET ÇARKI MI DÖNÜYOR?