MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay BİM için kapatma istedi

featured
service

Zincir marketlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili tartışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkışıyla başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası zincir marketlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Zincir marketlerdeki fiyatlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlarla ilgili ithamların yakından takip edildiğini açıkladı “Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır” ifadeleri kullanmıştı.

BAHÇELİ’DEN ÇOK SERT SUÇLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında her gün art arda gelen zamlarda suçun marketlerde olduğunu söyleyerek “Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatlarının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin sözlerine ise yanıt Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Galip Aykaç’tan gelmiş ve çok sert ifadeler kullanmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, sosyal medya üzerinden çok sert ifadeler kullanmıştı.

Olayların ardından Akçay’a ŞOK Marketler’den de istifa tepkisi gelmiş BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Akçay görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘FETÖ’ imasında bulunarak hedef gösterdiği BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bu defa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay’ın hedefi oldu.

“TEKELCİ MARKETLER ZİNCİRİNİN HADDİNİ BİLMEZ KÜSTAH BİR SÖZCÜSÜ…”

Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Erkan Akçay, “Bir kısım zincir marketler kartel oluşturarak fahiş fiyat artışları yaratmakta, piyasalardaki suni dalgalanmaları bahane ederek hayat pahalılığını körüklemektedir. Öyle ki tekelci marketler zincirinin haddini bilmez küstah bir sözcüsü ekonomik gerçekleri çarpıtarak yavuz hırsız misali suç bastırmaya kalkışmıştır” diye konuştu.

“KAPATMA CEZASI DEĞERLENDİRİLMELİ”

MHP’li Akçay, “Bu malum şahıs enflasyonun dizginlendiği, petrol fiyatlarının düşüşe geçtiği, döviz kurunun yatay seyir izlediği olumlu bir süreçte temel gıda ürünlerine yaptıkları zamları meşru göstermeye çalışmıştır. keyfi fiyat artışlarıyla hayat pahalılığını körükleyen bu tekelci yapıya karşı denetimler artırılmalıdır. Fahiş fiyat artışları nedeniyle kesilen para cezalarına ek olarak kapatma ve teşhir cezaları caydırıcı bir seçenek olarak mutlaka değerlendirilmelidir. İlk üretimden son zincire kadar kurdukları kartel yapıyla ekonomik gücünü ülkesine ve vatandaşımıza karşı silah olarak kullananlardan adli ve idari olarak mutlaka hesap sorulmalıdır. Bu iş birlikçilerin küresel bağlantıları ve başta FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle iltisakları araştırmalıdır. Unutulmasın ki Türkiye kriz fırsatçılarına, faiz lobilerinin döviz oyunlarına ve küresel tefecilerine geçit vermeyecektir” dedi.

medyatava

MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay BİM için kapatma istedi