İşte Borsa İstanbul için kritik seviye

featured
service

Haftalık bazda yüzde 1,66 oranında değer kazanan Borsa İstanbul, yeni haftada kritik bir seviyeyi test edecek.

Ufuk Korcan, Dünya’daki analizinde, 18 Temmuz’da başlayan yükseliş trendinin önceki haftalarda gerisinde kalan endekslerin geçtiğimiz hafta 18 Temmuz seviyesini retest ettiğini ifade ederek yeni hafta için kritik seviye olarak 3 bin 701’i gösterdi.

Korcan’ın analizinde Borsa İstanbul 100 Endeksi ile ilgili kritik seviye için ifadeler yer aldı:

BİST 100 Endeksi haftalık grafikte geçtiğimiz haftalarda 18 Temmuz 2022 haftasında başlattığı yükseliş trend çizgisini retest etti. Zira önceki haftalarda bu trend çizgisinin altına sarkmıştı. Endeksin tekrar bu trend çizgisinin üzerine çıkması olası yukarı hareketlerin tekrar oluşması için teknik anlamda zemin hazırlayabilir. Bunun için ise bu hafta 3 bin 701 puan seviyesinin aşılması gerekiyor. Bu denemelerin başarısız olması durumunda ise endekste bir güç kaybı beraberinde gelebilir. Böyle bir senaryoda ise aşağı yönlü riskler aratacağından yeniden 2 bin 900-3 bin 60 puan bandına doğru bir geri çekilme riskini göz ardı etmemek gerekiyor.

Dolarda düşüş için 18.25’in altına inilmeli

Korcan’ın döviz ile ilgili değerlendirmeleri de şöyle:

“Dolar/TL paritesi haftalık grafikte hala 3 Ocak 2022 haftasında 13.81 TL seviyesinden başlattığı yükseliş trendi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Bunun yanında paritenin 18.25 TL seviyesinin üzerinde kalması olası yukarı riskleri teknik anlamda artıran en önemli etken. Bu sebeple bir rahatlamadan bahsedilebilmesi için öncelikle bu seviyenin altında kapanışlar görülmesi şart. Bu gerçekleştiği taktirde ilk aşamada 17.77 TL seviyesinde bulunan ara destek noktasına doğru bir geri çekilme beklenebilir. Bu noktanın altına gelinmesi durumunda ise 17.26 TL seviyesi bir sonraki yükseliş trendinin destek noktası konumunda bulunuyor.”

İşte Borsa İstanbul için kritik seviye