Momentum düşüyor, dip beklentisi erteleniyor

featured
service

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bilanço döneminin erken aşamalarına bir yanıt olarak bu hafta toparlanan hisse senedi piyasaları, momentumunu çabuk yitirmişe benziyor. Bu da yatırımcıların dip arayışında daha sabırlı olmaları anlamına geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasalar toparlanma işaret gösterdiğinde heyecana kapılmak normal olsa da, asıl önemli olan, olası bir geri dönüşte sakin kalabilmek. Son birkaç gündür toparlanma emareleri gösteren hisse senedi piyasaları, momentumunu kaybetmişe benziyor ve kısa süreli kazançları eritiyor. Bu durum, dip arayışında olan yatırımcıların bir süre daha beklemeleri anlamına geliyor.

Kalıcı dip için henüz erken

Benzer bir görüşü ABD merkezli finansal hizmetler ve yatırım bankası Wells Fargo da paylaşıyor. Seekingalpha’nın haberine göre, Wells Fargo, hisse senetleri bilanço sezonunun erken aşamalarına yanıt olarak bu hafta toparlanma belirtileri gösterse de, Fed’in yüksek faiz oranlarının ekonomi üzerinde önemli bir reel getiri görmeye başlayana kadar ultra şahin seyrine devam edeceğini savunuyor. Wells Fargo, uzun vadede piyasa konusunda temkinli kalmayı tercih ediyor.

Şirket tarafından yatırımcılarla paylaşılan notta, “Uzun vadede, sermaye piyasalarında belirgin bir ‘kırılma’ veya şirketlerin karlılık oranlarının sert şekilde düşmesiyle Fed pivotları belirginleşene kadar sürdürülebilir bir piyasa dibi bulmayı beklemiyoruz” deniliyor.

Wells Fargo, son yükselişin ‘korkulandan daha iyi’ kurumsal kazançlar ve aşırı satış seviyeleri sayesinde geldiğini belirterek, İngiltere’nin agresif mali planlarını geri çekmesinin de hisse senetlerini desteklediğini düşünüyor.

Kısa vadede yükseliş sürebilir

Kısa vadede firma, şirket kazançlarının beklentileri karşılamaya devam etmesi ve Fed’in politikasını yumuşatabileceğine dair işaretler gelmesi durumunda yükselişin devam edebileceğine inanıyor. Wells Fargo, olası katalizörler olarak Ukrayna’daki savaşa ve ara seçimlere işaret ediyor.

Wells Fargo, açıklamasında, S&P 500 Endeksi için 3350-3950 işlem aralığını öngörüsünü koruduğunu belirtiyor ve “Artık aralığın üst sınırına doğru gittiğimize inanıyoruz” diyor.

Ancak Wells Fargo, Birleşik Krallık’taki durumun istikrarsızlaşması, Fed’in agresif faiz artırımlarını sürdürmesi veya şirket bilançolarının kötüleşmesi halinde hisse senetlerinin tekrar düşebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Wells Fargo, Birleşik Krallık’taki durumun istikrarsızlaşması, Fed’in agresif faiz artırımlarını sürdürmesi veya şirket bilançolarının kötüleşmesi halinde hisse senetlerinin tekrar düşebileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Uzun vadeli yatırımcılar, fırsatları değerlendirebilir

Potansiyel volatilite göz önüne alındığında, Wells Fargo, piyasaların hisse senedi toplama stratejisi güdenler için önemli fırsatlar sunduğuna da işaret ediyor. Wells Fargo, müşterilerine genellikle stresli zamanlarda tercih edilmesini tavsiye ettiği ‘uzun vadeli fiyat momentumu’na sahip hisselere odaklanmalarını öneriyor.

Son olarak yayınladığı notta Wells Fargo, dev teknoloji şirketlerindeki kazançların, bazı güçlü üç aylık raporların ve zayıf konut verilerinin İngiltere Başbakanı Liz Truss’un istifasının teşvik ettiği erken volatiliteyi dengelemesiyle uzun vadeli ortalamaların da yükseldiğine işaret ediyor.

Momentum düşüyor, dip beklentisi erteleniyor