Rumeli’li sanatçılar için “Best Of Rumeli” heyecanı başladı

featured
service

“Best Of Rumeli 2023” için 17 kategoride oylama başladı. Türkan Şoray, Necla Nazır, Müjde Ar, Filiz Akın ve Banu Alkan gibi Yeşilçam’ın en değerli isimleri bu yıl “Türkiye Sinemasına Damga Vuran Rumelili” ödülü için yarışıyorlar. Kıran kırana devam eden oylamalar tüm sanat dünyasında heyecanla takip edilirken, ünlü oyuncu ve şarkıcı Suzan Kardeş’de, Yusuf Emin ile birlikte bu özel geceyi sunacak.

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFED) tarafından düzenlenen “Best Of Rumeli” ödülleri için www.bestofrumeli.com.tr web adresinde devam eden oylamalar sonucunda, en yüksek oyu alan isimlere, Cumhuriyet’in 100’üncü yılının anlam ve önemini taşıyan çok özel bir ödül tasarımı olan “Atatürk Heykeli” yine ünlü isimler tarafından verilecek. Türkiye’de yaşayan Rumeli, Balkan kökenli Sanatçı, Gazeteci, Oyuncu, Şarkıcı, Radyocu, Yazar, Sosyal Medya Fenomeni, Akademisyen’den oluşan 17 kategoride “Best Of Rumeli” için açıklanan adaylar için oylamalar başa baş devam ediyor.

Bu yıl, “Türk Sinemasına Damga Vuran Rumelili”, “Rumeli Sanat Güneşi” ve “Duayen Sanatçı” ödülleri için çok önemli isimler de aday listesinde yer alıyor. 5’inci yıla özel oluşturulan “Türk Sinemasına Damga Vuran Rumelili” kategorisinde, Türkan Şoray, Necla Nazır, Müjde Ar, Filiz Akın ve Banu Alkan gibi değerli isimler oylamanın başladığı ilk saatlerden itibaren oy rekoru kırmaya başladı. “Rumeli Sanat Güneşi” kategorisinde ise, Erkan Can, Erdal Beşikçioğlu, Nuri Alço, Aydemir Akbaş ve Fikret Kuşkan”, yarışıyor.

Rumeli’li sanatçılar için “Best Of Rumeli” heyecanı başladı

Geçen yıl 520 binden fazla kişinin katıldığı oylamaya bu yıl ilginin daha büyük olması ve 700 bini geçmesi bekleniyor. Rumeli, Balkan kökenlilerin oylarıyla seçilecek olan isimler, 07 Kasım Akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Salonu’nda beşinci kez düzenlenecek törende ödüllerini yine RUBAFED yönetimi ve ünlü isimlerin ellerinden alacaklar.

blank

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFED) tarafından düzenlenen “Best Of Rumeli” ödülleri için www.bestofrumeli.com.tr web adresinde oylama başladı. Beşinci kez Balkan, Makedon ve Rumeli kökenli başarılı isimleri, sanatçıları ödüllendirecek olan “BEST OF RUMELİ”de, bu yıl 17 kategoride yarışan adaylar için oylama kıran kırana gidiyor. Sunuculuğunu kendisi de Rumelili bir sanatçı olan Suzan Kardaş ile sunucu ve radyocu Yusuf Emin’in birlikte yapacağı ödül töreni, 07 Kasım 2023 akşamı bir kez daha ünlüler geçidine sahne olacak ve Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ödül töreninde RUBAFED; Rumeli, Balkan, Makedon kültürüne ait dans gösterileri, kültürel etkinlikler ve sürpriz Rumeli’li sanatçılardan canlı sahne performanslarının da yer alacağı görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

“BEST OFR RUMELİ 2023” CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILI İÇİN ÖZEL TASARIM ATATÜRK HEYKELİNİ ÖDÜL OLARAK VERECEK
RUBAFED Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Atakan yaptığı açıklamada, bu yıl Best Of Rumeli’nin beşinci kez gerçekleştirilecek olmasının önemine vurgu yaparak, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına yakışır bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Türkiye’nin kültür, sanat gelişimi için “Best Of Rumeli” ödüllerinin etkili olduğunu söyleyen Kamuran Atakan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi : “Best Of Rumeli, her yıl Türkiye’de yaşayan Rumeli göçmeni 30 milyondan fazla vatandaşımızın ilgisi, desteğiyle gelişiyor. Beşinci yıl için çok özel 2 kategori ekledik.

Bunlardan biri ; “Türk Sinemasına Damga Vuran Rumelili” ve hepsi Rumeli kökenli olan Türkan Şoray, Necla Nazır, Müjde Ar, Filiz Akın ve Banu Alkan bu kategoride yer alan adaylarımız. Yine çok önem verdiğimiz bir başka özel kategori ise, “Rumeli Sanat Güneşi” kategorisi. Adaylar ise; Erkan Can, Erdal Beşikçioğlu, Nuri Alço, Aydemir Akbaş, Fikret Kuşkan. “Best Of Rumeli” için vazgeçilmez kategorilerimizden olan “Duayen Sanatçı” kategorimizde ise, Emel Sayın, Ajda Pekkan, Müjdat Gezen, Ayşegül Aldinç ve Sezen Aksu” için oylamalar başladı ve gururla söylüyorum ki, oylamaya büyük ilgi var. Bu yıl, 700 bini aşacağımızı ve rekor oy kullanılacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu yıl, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımızın altını çizen RUBAFED Başkanı Kamuran Atakan, “Beşinci yılımızda, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını da kutluyor olmanın heyecanı içerisindeyiz. Kosova Türk’ü olan değerli sanatçımız Suzan Kardeş ve yine Makedonya Türk’ü olan değerli sunucu ve Radyocu kardeşimiz Yusuf Emin, bu özel geceyi birlikte sunacaklar. 17 kategoride ödül almaya hak kazanan tüm değerli isimlere bu yıl, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı için özel olarak hazırlattığımız bir Atatürk Heykelini ödül olarak vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Best of Rumeli” 4 yıldır Balkan ve Rumeli kökenli başarılı isimleri ödüllendiren görkemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda, Gönül Yazar, Metin Şentürk, Sinan Akçıl, Derya Uluğ, Erdal Özyağcılar, Ayşe Kulin, Filiz Ahmet, Rumeli Ekrem, Havva Karakaş, Naim Süleymanoğlu adına ailesi, Suzan Kardeş, Prof.Dr.İlber Ortaylı, Prof.Dr.Celal Şengör, Zara, Gökhan Tepe, İvana Sert, Hulki Cevizoğlu, Çağan Irmak, Güneri Civaoğlu, Özgün, Gülçin, Emre Mutlu, Can Nergis, Gani Müjde, Perihan Akı gibi isimler Rumeli’nin enleri ödülünün sahibi oldular.

Rumelililerin heyecanla beklediği Best of Rumeli ödül töreni bu sene 07 Kasım 2023 akşamı, yine Cemal Reşit Rey Salonunda organize edilecek. www.bestofrumeli.com.tr web sitesinden oylama ise 01 Kasım Akşamı sona erecek.

Best Of Rumeli 2023 ADAYLAR

EN İYİ ERKEK OYUNCU:

1. EMRE BEY

2. SALİH BADEMCİ

3. BİRKAN SOKULLU

4. METİN ALDÜLGER

5. TANER RUMELİ

EN İYİ KADIN OYUNCU:

1. GÜLÇİN SANTIRACIOĞLU

2. ESRA DERMANCIOĞLU

3. NUR FETTAHOĞLU

4. İREM HELVACIOĞLU

5. EZGİ EYÜBOĞLU

TÜRK SİNEMASINA DAMGA VURAN RUMELİLİ

1. TÜRKAN ŞORAY

2. NECLA NAZIR

3. MÜJDE AR

4. FİLİZ AKIN

5. BANU ALKAN

RUMELİ SANAT GÜNEŞİ

1. ERKAN CAN

2. ERDAL BEŞİKÇİOĞLU

3. NURİ ALÇO

4. AYDEMİR AKBAŞ

5. FİKRET KUŞKAN

EN İYİ ERKEK SANATÇI

1. FETTAH CAN

2. CEM ADRİAN

3. EMİR CAN İĞREK

4. CAN BONOMO

5. SAMİ LEVİ

EN İYİ KADIN ŞARKICI

1. SİMGE SAĞIN

2. YEŞİM SALKIM

3. ZEYNEP BASTIK

4. UMUT AKYÜREK

5. ASLI HÜNEL

EN İYİ YAZAR:

1. CANER TASLAMAN

2. NİLÜFER AÇIKALIN

3. YILDIZ UMAY

4. EREN ATALA ERİŞ

5. PELİN BATU

DUAYEN SANATÇI:

1. EMEL SAYIN

2. AJDA PEKKAN

3. MÜJDAT GEZEN

4. AYŞEGÜL ALDİNÇ

5. SEZEN AKSU

EN İYİ RADYOCU:

1. NİHAT SIRDAR

2. EROL CAMBAZ

3. CEM CEMİNAY

4. SERDAR GÖKALP

5. İRFAN ASLANHAN

EN İYİ GAZETECİ:

1. UĞUR DÜNDAR

2. ERTUĞRUL ÖZKÖK

3. ERDOĞAN AKTAŞ

4. NEVŞİN MENGÜ

5. ARDAN ZENTÜRK

EN İYİ TELEVİZYONCU:

1. ŞORAY UZUN

2. ECE ÜNER

3. SEYHAN ŞAŞKO

4. NERMİN GÜL

5. UĞUR ARSLAN

EN İYİ SPORCU:

1. EDA ERDEN

2. ZEHRA GÜNEŞ

3. SAMET ERDİ GEYİK

4. NECİP UYSAL

5. ERSİN DESTANOĞLU

EN İYİ SOSYAL MEDYA FENOMENİ:

1. TRAKYA BARO – BARIŞ ATEŞ

2. BABANIN OĞLU KEMAL – KEMAL DÜLGER

3. ATABERK DOĞAN

4. ODUN HERİF

5. MERVE İPEK ÖZTÜRK

EN İYİ DİJİTAL İÇERİK ÜRETİCİSİ:

1. OĞUZHAN UĞUR – AÇIK MİKROFON

2. ESER YENERLER – LİNÇ@

3. ORKUN IŞITMAK – KİRLİ ÇAMAŞIRLAR

4. ENİS ARIKAN – ÜNLÜLER DÜNYASININ GERÇEK YÜZÜ

5. ARMAĞAN ÇAĞLAYAN – GÖR BENİ

RUMELİ KÜLTÜR ELÇİSİ:

1. SELVİYE HÜRRİYET

2. BUZUKİ ORHAN

3. EVRİM ATEŞLER

4. İMRAN SALKAN,

5. HASAN RODOPLU

EN İYİ RUMELİ MÜZİĞİ YAPAN SANATÇI:

1. RUMELİ SEMİH

2. EMİRHAN ÇALIŞKAN

3. MUTLU DİNDAR

4. SEVDET PAFTALI

5. SAMET GÜNEŞ

EN İYİ MODACI:

1. CEMİL İPEKÇİ

2. AMOR GARİBOVİÇ

3. BARIŞ AVCI

4. MÜESSER KURT

5. CENGİZ ABAZOĞLU

Rumeli’li sanatçılar için “Best Of Rumeli” heyecanı başladı