Mopak Kağıt’ta ‘genç sevgili’ krizi

featured
service

Asırlık kâğıt devinde ‘genç sevgili’ krizi Temeli 1923 yılında atılan ve İzmir, Dalaman ve Kastamonu’da 3 dev fabrikası bulunan Mopak Kâğıt AŞ, Türkiye’nin en büyük kâğıt üreticilerinden biri. Geçen yıl 1,8 milyar lira ciro elde edilen şirkette 500 kadar kişi çalışıyor. Şirketin yüzde 99 hissesi ise yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Molay’a ait. Sektörün devi şirkette son birkaç aydır, dikkat çeken bir dizi olayın yaşandığı kaydediliyor.

blank

Baba Molay, şirket CEO’su olarak çalışan oğlunu görevden aldı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER AYRILDI

Çalkantının gerisinde ise şirket sahibi Molay’ın imzasıyla, mali müşavir O. N.’nin 1 Aralık 2023 günü yönetim kurulu başdanışmanı olarak atanması ile başladığı belirtiliyor. Aralarında şirket CFO’su ile fabrikalar müdürünün de olduğu 10’u aşkın üst düzey yönetici kısa süre içinde işten ayrıldı.

Şirketin Dalaman ve Kastamonu’daki fabrikalarında üretim durdu. İzmir Kemalpaşa’da da benzer bir durumun yaşanmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor. Geçen 28 Şubat günü baba Molay’ın imzası ile görevinden alan Mopak CEO’su Ercüment Ruhi Molay’ın fabrikaya girişi engellendi. Güvenlik görevlileri ile görüşen Molay, bu görüşme sonrası fabrikaya girebildi.

blank

Mopak Kâğıt, 3 ildeki dev fabrikaları ile sektörün devi konumunda.

ÖNCE CİMER’E İHBAR ETTİ

Şirkete başdanışman olarak atanan kişi ve ile işe yeni alınan kişilerin Mopak’ı ele geçirmeye çalıştığını öne süren Ercüment Ruhi Molay ise durumu hem CİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı’na bildirdi hem de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 22 Şubat’ta yapılan CİMER başvurusunda, dev şirketin batırılmaya çalışıldığı öne sürüldü.

Molay adına savcılığa yapılan başvuruda, şüpheli konumda ise Yeminli Mali Müşavir O. N. yer aldı. Molay, 78 yaşındaki babasının bir dizi sağlık sorunu yaşadığını, algılama yeteneğinin zayıfladığını öne sürdü. Babasının, danışman olarak atadığı O. N. tarafından yanlış yönlendirildiğini iddia eden Molay, savcılık dilekçesinde bu kişi için, “Babamın akli melekelerindeki zayıflıklardan faydalanıyor. Ve şirketi ele geçirmeye çalışıyor” iddiasında bulundu.

50 YAŞ KÜÇÜK SEVGİLİDEN İLGİNÇ MESAJ

Kâğıt devinde yaşanan ‘yönetim’ krizinin baş göstermesinden birkaç ay önce Ruhi Molay’a gelen bir mesaj ise şoke etti. S. G. isimli bir kadın, Molay’a gönderdiği mesajda “Babanızın sevgilisiyim” ifadelerini kullandı. Baba Molay ile genç kadın arasındaki yaş farkının 50 yıldan fazla olduğuna işaret eden konuya yakın bir kaynak “Organize bir durum ile karşı karşıya olunabilir” yorumunda bulundu. Bu arada, Baba Molay 10 yıl kadar önce eşinden boşanmıştı.

‘BABA-OĞUL ARASINDA HUSUMET VAR’

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Yeminli Mali Müşavir O.N. ise, hakkındaki suçlamaları kesin bir dille reddetti. O.N.“Benim ile ilgili ifade edilenlerin, gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Baba ile oğlu arasında husumet var. Biz bu durumu görünce mali müşavirlik hizmetini kestik. 22 Şubat’tan bu yana da fabrikaya gitmiyorum” dedi.

N. başdanışmanlık görevinin de sona erdiğini kaydetti. Telefonla arayıp mesaj da attığımız şirket sahibi Mehmet Ali Molay’dan ise bir dönüş olmadı.

Kaynak: Halk TV- Dinçer Gökçe

Mopak Kağıt’ta ‘genç sevgili’ krizi