Müşterilerine savaş açtı! Savcılıktan Dilan Polat’a kötü haber

featured
service

Doğum gününde eşinin kendisi için açtığı mücevher firması, hediye ettiği milyonluk arabayla gündeme gelen sosyal medya fenomeni Dilan Polat geçtiğimiz ay sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden oldu.

blank

Doğum gününe dair paylaşımlara yorum yapan sosyal medya kullanıcıları “Biz bu dünyaya Dilan Polat’ı izlemeye gelmişiz” diyerek o anları trajikomik bir şekilde eleştirdi.

blank

Bu yorumları dikkatle takip edip Twitter’da popüler konular arasında yerini aldığını gören Polat, bu kez de sahibi olduğu ve Türkiye’nin birçok şehrinde şubesi bulunan güzellik merkezine yapılan yorumları takibe aldı.

blank

Öyle ki Dilan Polat‘ın güzellik merkezinde hizmet alıp memnun kalmayan müşterilerin kendisine hakaret ettiğini savunan sosyal medya fenomeni savcılığın yolunu tuttu.

blank

“HER RAHATSIZ EDİCİ SÖZ HAKARET DEĞİLDİR”

Adını taşıdığı güzellik merkezinin ülkenin çeşitli yerlerinde bulunduğunu belirten Dilan Polat, şikayetvar isimli site üzerinden birçok müşterinin kötü yorumlarda bulunup kendisine hakaret ettiğini savundu.

blank

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı hakaretin tanımını yaptı. Suçun oluşabilmesi için eylemin kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olması gerektiğini belirtti.

blank

Hakaretin zamana, yere ve duruma göre değişebileceğinin de altını çizen savcılık, her ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilemeyeceğinin de altını çizdi.

blank

“HİZMETE YÖNELİK ELEŞTİRİ, KİŞİLİĞE HAKARET DEĞİL”

Şüphelilerin tüketici olduğunu belirten savcılık, yapılan paylaşımların ise şirket tarafından almış oldukları hizmete yönelik eleştirel ifadeler olduğunu ifade etti.

 

blank

Paylaşımların Dilan Polat’ın kişiliğine yönelik olmayıp şirkete yönelik yapıldığını ve hakaret suçunun da kişilere karşı işlenebileceğini kaydeden savcılık takipsizlik kararı verdi.

 

 

Sabah / Arzu Kaya

Müşterilerine savaş açtı! Savcılıktan Dilan Polat’a kötü haber