Okyanusun kıyısında bacaklarını açıp doğum yaptı

featured
service

blank

İlk iki doğumunda sıkıntı yaşayan Josy Peukert isimli bir kadın, üçüncü doğumu için çılgınca bir şey yaptı. Bu hareketi onu sosyal medyada gündem yaptı.

blank

Peukert, Instagram’a 42 yaşındaki eşi Benni Cornelius’la birlikte bebeğini Nikaragua’nın Playa Majagual sahilinde doğurmak için yaptıkları hazırlıkları ve doğum anını gösteren bir video yayınladı.

blank
Hamileliği boyunca tıbbi destek almayı reddeden kadın, doğumu da tamamen kendi yöntemleriyle yapmak istedi. Doğum için Pasifik Okyanusu’nun yolunu tutan ikili o anları kameraya aldı.

blank

Üçüncü çocuğunu doğumu için tamamen doğal yolları seçtiğini dile getiren Peukert’in kasılmalarla acı içinde kıvranırken sırtına çarpan dalgaların videosu 200 binden fazla izlendi.

blank

İlk doğumunu bir hastanede ikincisi ise ebeyle birlikte evde yaptığını ifade eden Peukert, “Dalgaların kasılmalarla aynı ritmi vardı, bu pürüzsüz akış beni gerçekten iyi hissettirdi.”

blank

Doğumdan sonra akşam doğru bagaj terazisiyle bebeğini tarttığını ifade eden Peukert, “O akşamın ilerleyen saatlerinde Bodhi’yi bagaj terazileriyle tarttık, 3.5kg olarak ölçtük.”

blank

“İlk doğumum bir klinikte travmatikti ve ikinci doğumum evde doğumdu ama üçüncü doğumda evimde bir ebe bile çok fazlaydı. Bu sefer hiçbir doktor randevum, taramam ya da dış etkim olmadı.” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=gRcRAO9fKRY

blank

Okyanusun kıyısında bacaklarını açıp doğum yaptı