Ponzi Mine Özkan vurgunlarına devam ediyor

featured
service

Basketbolcu Semih Erden, Burcu Kıratlı gibi ünlüleri “Titan zinciri”, “Saadet zinciri” gibi farklı isimlerle adlandırılan Ponzi yöntemiyle dolandırdığı ileri sürülen Mine Özkan, bu kez devletin gizli elemanı olduğunu bu sebeple cezaevinden salıverildiğini belirterek, özel bir şirketin müdürünü 3.5 milyon lira dolandırdı. Müdüre gayrimenkul ihalesiyle zengin olacağını vaat ettiği ileri sürülen Özkan’ın iş kadınına 2,5 milyon liralık senet bile imzalattığı anlaşıldı…

blank

Kamuoyunda “Titan zinciri”, “Saadet zinciri” gibi farklı isimlerle adlandırılan Ponzi sistemi, ünlüleri karıştırdı. “Mine Maria” diye bilinen, kendisini “Mine Mumcu” olarak tanıtan ve gerçek ismi Mine Özkan olan kişinin, birçok ünlüyü dolandırdığı iddia edilmişti. Mine Özkan’ın aylık kar faizi diyerek; magazin, spor ve iş dünyasındaki birçok isimden para aldığı iddia edilirken, bu kişinin 35 milyon TL’lik vurgun yaptığı öne sürülmüştü.

‘DERİN BAĞLANTILARIM VAR’
Bu sefer ise özel bir şirketin müşteri geliştirme uzmanı ve tango dans eğitmeni olan Burcu Ateş, geçtiğimiz yıl Nisan ayında tanıştığı Özkan tarafından yaklaşık 3,5 milyon lira dolandırıldığını ileri sürerek şikayetçi oldu.

Genç eğitmen, kendisinin devlet sırları içinde yer aldığını belirterek kimliğini gizleyen Özkan’ın kendisinin derin bağlantılarını kullanarak gayrimenkul ihalesine girerek paralarını katlayacağını ve bu konuda yardımcı olacağını söyledi.

TUTUKLANDI SALIVERİLDİ

Devletin tüm kadrolarına erişimi olduğunu söyleyen Özkan, tutuklandığını, gizli bir kimliğe sahip olduğu için hemen salıverildiğini söyleyerek genç kadının güvenini kazandı.

2,5 MİLYONLUK İCRA
Özkan’a inandığını belirten Ateş, önce peyderpey Özkan’ın referansıyla başka kişilere yarım milyon havale ettiğini, buluşmalarda ise kendisine altınlar verdiğini ifade etti. Bir süre sonra parasının getireceği kârı sorgulayan Ateş, istediği yanıtı alamayınca parasını geri istedi.

İddiaya göre Özkan, paraları geri veremeyeceğini fakat elinde lüks bir gayrimenkul olduğunu bunu kendisine devredeceğini satış sonrası parasını alabileceğini söyledi.

Satış olana kadar senet vermesi gerektiğini söyleyen Özkan’ın talebini kabul eden Ateş, parasını geri alacağını düşünerek senedi imzalayarak Özkan’a verdi. Bir süre sonra hakkında 2,5 milyon liralık icra takibi başlatıldığını öğrenen genç kadın, Özkan’a verdiği senedin icra takibine konulduğunu gördü.

Dolandırıldığını anlayan genç kadın, Mine Özkan’dan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan; Semih Erden, 1.7 milyon lira yatırdı, yalnızca 350 bin lirasını geri alabildi.

Burcu Kıratlı yarım milyon, Tuzlaspor AŞ yöneticisi Rıdvan İlhanlı 3,5 milyon, Yeliz Tuğba Yasa ve iki kardeşi ise 3 milyon lira dolandırıldı.

Ponzi Mine Özkan vurgunlarına devam ediyor