Rotary’e ‘full paket’ kıyak

featured
service

Yeniasır Gazetesinden Erhan Gülenç’in haberine göre; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte toplu ulaşım ücretlerine yüzde 36 oranında zam yapacaklarını açıklarken çok konuşulacak bir girişime imza attı. Soyer’in Alsancak Rotary Kulubü’nün 14 Şubat 2022’de yarı finalini, 17 Şubat 2022’de de finalini düzenleyeceği “Ulusal Genç Solistler Yarışması” için kulübe yüzbinlerce liralık kıyak geçmeye çalıştığı ortaya çıktı.

blank

‘HAKLARI BİLE ÖDENMİYOR’
Soyer’den gelen önerge Plan Bütçe Komisyonu’nda CHP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Yarışma için gelecek yaklaşık 50 kişi Büyükşehir tarafından otellerde ağırlanacak. Birinci olacak yarışmacıya 10 bin liralık ödülü de Büyükşehir ödeyecek. Belediye yarı final ve final için Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni ücretsiz tahsis edecek.

500 kişilik karşılama kokteylini de belediyenin yapacağını belirten AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, “Oysa belediye bugün birçok çalışanına haklarını tam olarak ödeyemiyor. İşçilerin elde ettiği özlük hakları farkları 10 aya varan gecikmelere rağmen ödenmiyor. Metro A.Ş. çalışanlarının 12 milyon 750 bin TL alacağı ödenmiyor. İzenerji çalışanlarının gıda yardımları 10 aydır gecikmiş, 15 milyon TL hala ödenmemiş. Önce bunları yapmak yerine neden personele bu eziyet çektiriliyor? Kaldı ki bunlar belediyenin asli görevi de değil” diye konuştu.

Rotary’e ‘full paket’ kıyak