TİM seçimleri için dikkat çeken isimler yemekte buluştu

featured
service

Başkanlığı’nı yürüten İsmail Gülle’nin yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Gülle’ye karşı şimdiden rakipler de çıkmaya başladı.

Analiz gazetesinden Hamit Varol’un haberine göre 2 dönemdir Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı yürüten Ahmet Güleç’in haziran ayında TİM Başkanlığı’na aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Ayrıca İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), başkanlık yarışında Ayşegül Çapan’ın listesinde yer alan Tahsin Öztiryaki’nin de TİM Başkanlığı için aday olabileceği belirtiliyor. Ancak İDDMİB başkanlık seçimlerinde Ayşegül Çapan’a karşı Çetin Tecdelioğlu ve ekibi de aday. Tecdelioğlu’nun listesinin seçimi kazanması halinde Tahsin Öztiryaki, liste dışı kalması durumunda TİM Başkanlığı’na aday olamayacak.

Tüm bunlar yaşanırken, 15 gün önce İstanbul’da önemli bir yemekte ünlü iş insanları bir araya geldi. Yemekte daha önce TİM Yönetim Kurulu’nda görev alan ve İsmail Gülle’ye muhalif olan isimlerin olması dikkat çekti.

YEMEĞE KİMLER KATILDI?

Yemekte yer alan isimler şöyle:

“TİM eski Başkanı Mehmet Büyükekşi, İDDMİB Başkanı ve bir öneki seçimde TİM Başkanlık yarışında İsmail Gülle’ye rakip olan Tahsin Öztiryaki, TİM eski Başkanvekillerinden Süleyman Kocasert ve Mustafa Çıkrıkçıoğlu, TİM eski Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Aymen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, TİM eski Denetim Kurulu Üyesi Sabri Ünlütürk, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Başkan adayı Ahmet Güleç, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) eski Başkanı Murat Akyüz, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı ve TIM eski Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ve TİM eski Genel Sekreteri Bader Arslan.”

Edinilen bilgiye göre, ‘eski dostların’ buluşması olarak adlandırılan toplantılar 3-5 ayda bir gerçekleştiriliyor. Toplantılarda Türkiye ekonomisinin geldiği nokta ve yapılabilecekler konuları da ele alınıyor. Ancak 15 gün önce gerçekleştirilen yemeğin önemli gündem maddesi ise TİM seçimleri olmuş. Şimdi gözler yemekte yer alan isimlerin nisan ayında gerçekleştirilecek ihracatçı birliklerinin seçimlerinin ardından İsmail Gülle’ye karşı kimi aday göstereceğinde.

TİM seçimleri için dikkat çeken isimler yemekte buluştu